2013-10-14 22:43:10
Φωτογραφία για Διεθνής καριέρα στην καλλιτεχνική φωτογραφία για την κόρη του Κάρολου Παπούλια
Διεθνή καριέρα στη φωτογραφία έχει ακολουθήσει η κόρη του προέδρου της Δημοκρατίας, Άννα Παπούλια, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε εμπόλεμες ζώνες για να απαθανατίσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Ανάμεσα στις χώρες που έχει επισκεφτεί η Άννα Παπούλια είναι η Κίνα, το Ιράκ, η Σοβιετική Ένωση και η Μογγολία, προσφέροντας μέσα από τα στιγμιότυπά της συγκίνηση στο κοινό.

Παρόλα αυτά, η κυρία Παπούλια συνεχίζει να τρέφει μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της Κάρολου Παπούλια, τα Γιάννενα. Κάθε χρόνο τα επισκέπτεται μάλιστα, συμμετέχοντας σε εκθέσεις φωτογραφίας τις οποίες τιμούν με την παρουσία τους οι γονείς της,

Η Άννα Παπούλια συμμετέχει φέτος στη νέα έκθεση του Ριζάρειου Κέντρου με τίτλο «Ιωάννινα 1913-2013, ένας ιστορικός περίπατος στην πόλη», η οποία θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο του 2014 και η οποία πραγματοποιείτα στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.


Η Άννα Παπούλια γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Κολωνία, ενώ περίπου πριν από είκοσι χρόνια όταν ακόμα σπούδαζε Νομική στο Βερολίνο έτυχε να παρεβρεθεί σε μια έκθεση της μεγάλης Γερμανίδας ζωγράφου Κέτε Κόλβιτς. Η επιρροή του έργου της Κόλβιτς ήταν μεγάλη και οδήγησε τη νεαρή Άννα να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση, με πρώτο βήμα τις σπουδές της στην Ακαδημία Λέτε στο Βερολίνο. Η σχολή αυτή εξειδικεύεται στη μόδα και τη διαφήμιση, επαγγελματικό δρόμο που ακολούθησε η κυρία Παπούλια για εφτά χρόνια, στη φωτογραφία μόδας. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία όπου και ξεκίνησε ο δύσκολος δρόμος της επαγγελματικής της πορείας.

Το όνομά της δεν άνοιξε εύκολα τους δρόμους ενώ η ίδια δηλώνει ότι «Κλείνανε στην αρχή δρόμοι. Τώρα όμως που έχω κάνει την πορεία μου, διότι δουλεύω εδώ και δέκα χρόνια στην καλλιτεχνική φωτογραφία, τώρα που το βιογραφικό μου δείχνει πως έχω ένα επίπεδο στη δουλειά μου, τώρα πια το όνομα Άννα Παπούλια, συνδέεται και με τη δική μου τη δουλειά. Τώρα ανοίγονται δρόμοι. Από τότε που ο πατέρας δεν είναι πια πολιτικός αλλά Πρόεδρος είναι πιο χαλαρά τα πράγματα».

Η ίδια έχει κάνει εκθέσεις στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Όπως δηλώνει η παιδική της ηλικία ήταν πολύ ευτυχισμένη, καθώς έχαιρε μεγάλης ελευθερίας. Από την άλλη, η Άννα Παπούλια αναφέρει ότι παρακολουθεί την πολιτική επικαιρότητα, κρατώντας παράλληλα μια απόσταση.

Κύριο θέμα των φωτογραφιών της είναι τα παιδιά και το περιβάλλον τους. Έχει φωτογραφίσει παιδιά από τη Βαγδάτη, τα Γιάννενα, τη Λευκωσία και τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.
vivanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ