2013-10-15 17:37:03
Φωτογραφία για Ολυμπία: Όχι στη «σύμπτυξη» των σχολείων είπαν γονείς και μαθητές
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση του σχολείου και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά τους, δηλώνουν οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας απείχαν... από τα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τη σύμπτυξη των τμημάτων της Α' τάξης, από δυο σε ένα.

Το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας είναι ένα από τα σχολεία, στους διευθυντές των οποίων ηΔιεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσηςζήτησε, κατόπιν οδηγιών από την Περιφερειακή Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας, να προχωρήσει στη σύμπτυξη ολιγομελών τμημάτων, ώστε να «εξοικονομηθούν» ώρες διδασκαλίας από κάποιες ειδικότητες για να καλυφθούν κάποια άλλα σχολεία.

Η εφαρμογή της οδηγίας αυτής βρήκε πολλές αντιδράσεις, σε όλα τα σχολεία -κεντρικά και περιφερειακά- όπου ζητήθηκε, με τους διευθυντές να μιλούν για πλήρη ανατροπή του εκπαιδευτικού προγραμματισμού και με τους γονείς να επισημαίνουν τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην παρεχόμενη εκπαίδευση των παιδιών τους, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.


Απείχαν από τα μαθήματά τους

Το πρωί της Δευτέρας το κουδούνι χτύπησε στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας αλλά κανένας μαθητής δεν μπήκε στην τάξη για μάθημα με την παραίνεση των γονέων τους, οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αντίδραση και αντίθεσή τους στη σύμπτυξη των τμημάτων της Α΄ τάξης, που θα εφαρμοζόταν από το πρωί της Δευτέρας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μάλιστα, εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο περιγράφει την κατάσταση και επισημαίνει τις συνθήκες που δεν επιτρέπουν τη σύμπτυξη των τμημάτων, ζητώντας την επανεξέταση της οδηγίας.

Το Ψήφισμα, χθες το πρωί εστάλη στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κοινοποιήθηκε επίσης στην Διεύθυνση του σχολείου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση, στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της πόλης, του Εμπορικού Συλλόγου, του Αθλητικού Συλλόγου «Ολυμπιονίκης», αλλά και του Κυνηγετικού Συλλόγου της πόλης.

Οι γονείς, ανάλογα με τις εξελίξεις θα πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση για τον επανακαθορισμό της στάσης τους, αν και ελπίζουν ότι το αίτημά τους θα εξεταστεί με προσοχή και οι αρμόδιοι φορείς, θα δείξουν την ευαισθησία και κατανόηση που απαιτείται, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών και τη μόρφωσή τους.

patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ