2013-10-15 17:41:11
Φωτογραφία για Ο Άσμουσεν διαψεύδει και καταργεί Στουρνάρα...!!!
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης δεν μπορούν να μετακυλήσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα, καθώς αυτό θα παραβίαζε  τον περιορισμό περί χρηματοδότησης κυβερνήσεων, δήλωσε την Δευτέρα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Ασμουσεν.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν δεσμευθεί να μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν και ότι, αν δεν το κάνουν αυτό, θα πρέπει να βρουν ισοδύναμα μέτρα.

 "Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κλείσουμε το χρηματοδοτικό κενό και σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσω μετακύλισης ομολόγων το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την νομισματική χρηματοδότηση", είπε ο Ασμουσεν."Αυτό δεν είναι δυνατόν για την ΕΚΤ ούτε για το σύνολο του ευρωσυστήματος", πρόσθεσε.

To πιο σημαντικό ζήτημα για την Ελλάδα είναι να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του 2014, δήλωσε παράλληλα ο Ασμουσεν.


Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το δεύτερο μισό του 2014 τοποθετείται στα 5 με 6 δισ. ευρώ, όπως πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι θα συζητηθεί σήμερα τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα μπορέσει να κλείσει.

Ο Γ. Άσμουσεν στη σύνοδο του Eurogroup

Σε ότι αφορά την Ιταλία, ο Γεργκ Άσμουνσεν υπογράμμισε πως εξαρτάται από την ίδια τη χώρα το να ζητήσει να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως στο αυριανό ECOFIN θα συμφωνηθεί το νομικό πλαίσιο για τον έλεγχο των τραπεζών.

Πηγή : naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ