2013-10-15 18:41:04
Φωτογραφία για Δεν κλείνουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Βύρωνα – Αντίθετα ενισχύονται!
Με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε εκτάκτως χθες ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συζητήσουν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) αλλά και του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου της πόλης μας προς όφελος των συμπολιτών μας.

Ο Υπουργός, μετά το πέρας της συνάντησης, διέψευσε κατηγορηματικά τις αβάσιμες καταγγελίες και φήμες περί δήθεν κλεισίματος των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ, χαρακτηρίζοντας τα σενάρια αυτά ως «αστειότητες», ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια για την αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ έχει ως αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα, με την τοποθέτηση επιπλέον προσωπικού μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να λειτουργεί και τις Κυριακές.

«Τα σενάρια περί υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι απλώς αστειότητες. Η ενίσχυση της, όπως έχω επανειλημμένως ξεκαθαρίσει, αποτελεί κομβική στρατηγική επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, κάτι που άλλωστε είναι εμφανές μετά και την δημιουργία των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου», ανέφερε μετά την συνάντηση ο Υπουργός.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν, και σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι φρόνιμο, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, οι συνδημότες μας να κλείνουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες που μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στο Δήμο μας. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, με συνέπεια, την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν οι γιατροί μας στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και στο Κέντρο Υγείας, παραμένοντας προσηλωμένοι στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών υγείας της πόλης μας, παρά τα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας από την κρίση. Γιατί στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει ο συνάνθρωπός μας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ