2013-10-15 20:32:35
Φωτογραφία για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Πανελλήνια Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων.
Σε δραματικούς τόνους ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Κοντός μας εξήγησε στην χθεσινή μας συνάντηση ότι το κράτος δεν έχει χρήματα και ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις έχουν παρουσιάσει μια μεγάλη υπέρβαση. 

Και μας εζήτησε αυτοσυγκράτηση και υπομονή στα σκληρά οικονομικά μέτρα του Υπουργείου. Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο δημοσιεύει κατά προτεραιότητα αφήνοντας κατά μέρος άλλα σοβαρότατα και επείγοντα θέματα που έχουν μείνει εκκρεμή από τον προηγούμενο υπουργό, την υπουργική απόφαση 922211/4 Οκτωβρίου που καταργεί τα πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτό τι σημαίνει; Νέες κάθετες μονάδες- υποκαταστήματα ομίλων και εκτίναξη του τζίρου των διαγνωστικών εξετάσεων. Όπως είχαμε κάνει και με τον προηγούμενο υπουργό όταν κατάργησε το Rebate από 1/1/2013 ότι θα του ξεφύγουν οι δαπάνες στο επόμενο εξάμηνο και δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Έτσι και σήμερα 15/10/2013 προβλέπουμε μία δραματική αύξηση των δαπανών σε παρακλινικές εξετάσεις σε περίπτωση που ισχύσει η ανωτέρω υπουργική απόφαση και τότε βέβαια δεν θα φταίνε τα εργαστήρια και τα Διαγνωστικά κέντρα. 


Και επειδή πολλοί συνάδελφοι μας ερωτούν για τα νέα οικονομικά μέτρα -καταδίκη των μικρομεσαίων εργαστηρίων και διαγνωστικών- σας διευκρινίζουμε τα κάτωθι. 

Το rebate που ανακοινώθηκε αφορά μόνο την επιστροφή των χρημάτων που θα γίνει για τους ήδη τιμολογημένους μήνες του έτους 2013.

Οι ελεγκτικές εταιρείες (που θα πληρωθούν από περικοπές από τους δικούς μας λογαριασμούς) θα ακολουθήσουν μία αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου που έγιναν και στις κλινικές το ποσοστό περικοπών υπολογίζεται περίπου στο 10-12% και θα είναι ανεξάρτητο από το 25% του rebate.

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι κλειστός πράγμα που σημαίνει ότι αν μετά από την εφαρμογή των ανωτέρω οι υποβληθείσες δαπάνες στο κλείσιμο του έτους εξακολουθούν να υπερβαίνουν τον προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ θα ακολουθήσει ένα claw back που ανέρχεται σε ποσοστό που θα καλύψει το κενό.

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει καμία ένδειξη συμψηφισμού με το 10% που επί σειρά όλων των μηνών του έτους 2012 και ακολούθως και του 2013 έχουν παρακρατηθεί από τους λογαριασμού μας.

Τέλος εδώ πρέπει να επισημάνω ότι αν όλες αυτές οι διαδικασίες αρχίζουν να λαμβάνουν χώρα με το άνοιγμα του καινούριου έτους (οπότε κα τα αντίστοιχα πιστωτικά τιμολόγια θα εκδοθούν μέσα στο 2014) θα κληθούμε για ακόμη μία φορά να αποπληρώσουμε φόρους για το οικονομικό έτος 2013 που θα ανέρχονται σε θεωρητικές εισπράξεις τουλάχιστον διπλάσιες από τις πραγματικές.

Για την πανελλήνια ένωση ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων.

Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δημ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ