2013-10-15 23:13:05
Φωτογραφία για Μίνι «πράσινο» υπουργικό συμβούλιο υπό τον Βενιζέλο
Τα μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει για αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα θέματα του υπουργείου εν όψει της προγραμματικής συμφωνίας που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες από τον ίδιο και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με θεσμικούς παράγοντες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, καθώς και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Με τους υπουργούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συζητήσει για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του υψηλόβαθμου κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα.

Η προοπτική του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο νέος όρος ακινήτων, η πορεία της Διαθεσιμότητας, η διαδημοτική κινητικότητα θα είναι μερικά από τα ζητήματα που θα τεθούν στην συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες θέματα του υπουργείου Άμυνας, όπως η αμυντική βιομηχανία, δεν θα συζητηθούν λόγω αδυναμίας της αναπληρώτριας υπουργού κας Φώφης Γεννηματά να συμμετέχει στη σύσκεψη.


Αυτό που θα απασχολήσει επίσης τον κ. Βενιζέλο στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, όπως προτείνεται από το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα υπάρχουν εισηγήσεις που θεωρούν ότι θα πρέπει άμεσα να παρουσιαστεί ένα μέρος του, που θα περιγράφει τις λύσεις μετά το τέλος του προγράμματος δανειοδότησης το 2014. Η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης έχει καθυστερήσει, αφού ήταν να παρουσιαστεί πριν από το καλοκαίρι, όμως μια σειρά από πολιτικές εξελίξεις την ανέβαλαν συνεχώς.

Σε κάθε περίπτωση τον κ. Βενιζέλο τον απασχολεί η πορεία της κυβέρνησης και η σταθερότητά της και μέσα από αυτό το πρίσμα θα δει τις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται εν όψει των ευρωεκλογών.
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ