2013-10-16 01:14:05
Φωτογραφία για Γ. Ρουπακιάς: Ήταν ο φόβος, η ταραχή και η «κακιά στιγμή»
Στην «ταραχή» του και στην «κακιά στιγμή» απέδωσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος απολογούμενος ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς αρνήθηκε την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε πως δεν ανήκε στον πενταμελή πυρήνα της οργάνωσης στη Νίκαια, πως η πρώτη του επαφή με την Χρυσή Αυγή έγινε στις αρχές του Οκτωβρίου 2012 λόγω των αντιμνημονιακών θέσεων του και της «αγάπης του για την πατρίδα», ενώ αναφερόμενος στον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος, φέρεται να είπε:

«Ουδέποτε άκουσα περί ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού. Ουδέποτε χαιρέτησα με ναζιστικό τρόπο οποιονδήποτε και αγνοώ την ιστορική προέλευση του συνθήματος ‘Αίμα Τιμή’. Γνωρίζω το σύνθημα ‘αίμα- τιμή- Χρυσή Αυγή’ ως κομματικό σύνθημα που ως τιμή ερμηνεύω την ειλικρίνεια και αυτό που λέμε ‘μπέσα’. Το αίμα εκπροσωπούσε όπως μας έλεγαν την καθαρότητα της φυλής».


Για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Αναφερόμενος στην νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι του, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα για να πάει στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας.

«……Πάρκαρα στην Τσαλδάρη, αλλά πριν καλά καλά παρκάρω άκουσα τον Φύσσα ο οποίος ερχόταν κατά πάνω μου ακολουθούμενος από άλλους, να λέει ‘έλα εδώ ρε μ…’. Τα άλλα μέλη της Χ.Α. είχαν κατευθυνθεί προς την καφετέρια Κοράλι, όπου δεν ξέρω τι έγινε με την ομάδα του Φύσσα. Άκουσα όμως φασαρία και υποθέτω ότι είχαν συμπλακεί. Βλέποντας έναν δυνατό και ψηλό άνδρα ακολουθούμενο από άλλους να έρχεται στο μέρος μου απειλητικά, φοβήθηκα για τη ζωή μου… Πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, κάποιος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου μου… Κατάλαβα 1-2 ζευγάρια χέρια να με τραβούν έξω από το αυτοκίνητο. Σε μια υποδοχή δίπλα στις ταχύτητες είχα ένα σουγιά για αυτοπροστασία… Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το πιάσω με το δεξί χέρι και συρόμενος, μόλις βρέθηκα έξω από το αυτοκίνητο, τυφλά χτύπησα αυτόν που με χτυπούσε…»

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε προσωπικές διαφορές με τον Παύλο Φύσσα, τον οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζε. «Ήταν ο φόβος, η ταραχή μου, η κακιά στιγμή…» φέρεται να είπε.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ