2013-10-16 01:19:00
Φωτογραφία για 15 Οκτωβρίου η Γιορτή της Τοπικής Δημοκρατίας!
Από το Γραφείο Τύπου

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του... Συμβουλίου της Ευρώπης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο τις ενσωματωμένες κοινότητες».

Οι τοπικές κοινότητες που συμμετέχουν στην ΕΕΤΔ αποτελούν τους «συνεργάτες της Εβδομάδας». Όσες κοινότητες επιθυμούν να δώσουν μία ιδιαίτερη έμφαση στον εορτασμό προβάλλοντας έτσι και την συμμετοχή τους συμμετέχουν με την ιδιότητα τους ως «Πόλης 12 Αστέρων». Τον τίτλο αυτό κατέχουν τιμητικά εφέτος ο δήμος Διονύσου, o Δήμος Χανίων και ο δήμος Φαιστού, ενώ οι συνεργαζόμενοι δήμοι στην Ελλάδα που στηρίζουν την πρωτοβουλία είναι ο δήμος Σκύδρας, ο δήμος Δομοκού. Την Αθήνα εκπροσωπεί στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ο Συμπαραστάτης του Δημότη που αποτελεί μια σημαντική πρακτική της τοπικής δημοκρατίας.

Η 15η Οκτωβρίου, ημερομηνία-ορόσημο για την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, μας υπενθυμίζει τη σημασία της τοπικής δημοκρατίας και τον ενεργό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι πολίτες στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας.

Το Δημοβούλιο Πολιτών στηρίζει και προβάλλει ανάλογες πρωτοβουλίες επισημαίνοντας πως η λύση στην πολιτική και θεσμική κρίση μπορεί να δοθεί μέσω της δημιουργίας εναλλακτικών θεσμών δημοκρατίας που εφαρμόζονται σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ