2013-10-17 01:27:56
Φωτογραφία για ΠΣΦ Τέλος οι «δωρεάν» φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Της Ελένης Πετροπούλου - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τέλος οι “δωρεάν” φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, καλεί τους φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και προειδοποιεί ότι δεν θα εξυπηρετεί από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εάν δεν αλλάξει στάση το υπουργείο Υγείας.

Για την Παρασκευή έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση πανελλαδικής συμμετοχής έξω από τα γραφεία του Συλλόγου στη Λ. Αλεξάνδρας στις 11.00 το πρωί και στις 12.00 πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και τα μέλη του, διαμαρτύρονται:

1. Για το «ψαλίδι» στα δεδουλευμένα του 2013. όπως υποστηρίζουν ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας μείωσαν τον προϋπολογισμό της φυσικοθεραπείας από 70εκ. €, στα 49εκ. «Αυτό το λογιστικό «τρικ» των ιθυνόντων του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%», αναφέρει ο Σύλλογος.


2. Για το κόστος της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας, η οποία μετά από περικοπή 38% πέρυσι τον Νοέμβριο, βρίσκεται σήμερα στα 15€. Με τις νέες αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές θα αμειφθούν με 5,6€ την συνεδρία. «Στην πράξη, δεν θα πληρωθούν για 6 μήνες του 2013!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

3. Για τις ρυθμίσεις του clawback, «όπου ζητούν για ατομικές παραβάσεις συλλογική ευθύνη, τιμωρώντας το σύνολο ενός κλάδου εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ελέγξει παραβατικές συμπεριφορές προκλητής ζήτησης ελάχιστων παρόχων».

4. Για τις υποχρεωτικές κλιμακωτές εκπτώσεις του rebate, που μειώνουν υποχρεωτικά την τιμή της συνεδρίας από 5% έως και 20%.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ