2013-10-17 18:44:05
Φωτογραφία για Δήμος Τρίπολης : Τρέξε και συ» με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Αρκαδικής καταγωγής Dean Karnazes για την παιδική παχυσαρκία και τη μεσογειακή διατροφή
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ξεκινά ο μαραθώνιος ευαισθητοποίησης. Σημείο εκκίνησης η Σιλίμνα, τόπος καταγωγής του Dean Karnazes Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την εταιρεία Focus on Sports συνδιοργανώνουν τον πρώτο μαραθώνιο «Navarino Challenge» που έχει σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση για την παιδική παχυσαρκία και πληροφόρησης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής ,αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και την τουριστική προβολή στις περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Στο τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου άνθρωποι όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης, αλλά και συμμετοχής στους αγώνες για την στήριξη του ιερού αυτού σκοπού.

Πρεσβευτής του αγώνα «Navarino Challenge» και υποστηρικτής της ιδέας του «Ευ αγωνίζεσθαι» είναι ο Ελληνοαμερικάνος υπερμαραθωνοδρόμος και Αρκαδικής καταγωγής (από τη Σιλίμνα) Dean Karnazes.

Ο κορυφαίος αυτός δρομέας, που τρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα αναλάβει την ενημέρωση των γονέων και μαθητών, των σχολείων, των περιοχών, γύρω από το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας και της καταπολέμησης της, μέσω της άθλησης, της υγιεινής ζωής και προπαντός της σωστής διατροφής.


Το «Navarino Challenge» θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 5.00 μ.μ. από την εκκλησία της Σιλίμνας, τόπος καταγωγής του μεγάλου Ελληνοαμερικάνου δρομέα και θα έχει τερματισμό την Πλατεία Πετρινού, όπου θα γίνουν και οι σχετικές απονομές σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δίπλα στον Dean Karnazes θα τρέξουν δύο ακόμα σπουδαίοι αθλητές του Ελληνικού αθλητισμού, οι Ολυμπιονίκες μας Σπύρος Γιαννιώτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αλλά και κορυφαίοι δρομείς του κλασσικού αθλητισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να τρέξουν μαζί με τους αθλητές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή την Παρασκευή στις 3.00 στην Πλατεία Πετρινού, από όπου θα μεταβούν οι αθλητές στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου, από όπου θα γίνει η μετακίνησή τους στη Σιλίμνα με λεωφορείο.

Σημαντική συμβολή στη διεξαγωγή του αγώνα έχουν ακόμα η Τροχαία για τα μέτρα ασφαλείας που πήρε, η ΕΟΔ και ο ΕΕΣ για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, αλλά και το ΣΔΥ Τρίπολης με την παρουσία των δρομέων του που θα συνοδεύσουν τον Dean Karnazes. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ