2013-10-17 19:01:04
Φωτογραφία για Στα ίχνη επιδόματος-μαϊμού ο δήμος Νεάπολης-Συκεών
Αποκαλυπτική έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Την αποτελεσματικότητα κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και τη μόνιμη προσήλωση της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών στην τήρηση των νόμων και των ευθυνών της, αποδεικνύει πρόσφατη, νέα αποκάλυψη υπόθεσης που φέρεται να αφορά καταβολή επιδόματος «μαϊμού».

Συγκεκριμένα, στελέχη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, μετά από κοινωνική έρευνα που διεξήγαγαν, διαπίστωσαν ότι γυναίκα δεν διέμενε στη διεύθυνση που ήταν δηλωμένη στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων, όπως επίσης παρέμεινε άγνωστος και ο συγγενής της που φέρεται να εισέπραττε το επίδομα αντί αυτής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη έρευνα κοινωνική λειτουργός, είχαν δηλωθεί ψευδή στοιχεία διαμονής στη Δ.Ε. Συκεών, ενώ δεν χρησιμοποιείται πλέον και ο αριθμός τηλεφώνου που είχε δοθεί.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Προνοιακών Επιδομάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν «...η δικαιούχος προνοιακού επιδόματος διαμένει στην Ελλάδα».

Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών καθημερινά καλείται να προβεί σε κοινωνικούς ελέγχους που αφορούν κυρίως την καταβολή στεγαστικών και έκτακτων επιδομάτων, καθώς και παιδικής προστασίας. Αρκετές φορές έχει διαπιστώσει παραβάσεις του νόμου, τις οποίες έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να κινηθούν αρμοδίως.

«Η διαχείριση κάθε υπόθεσης που εμπίπτει και στις δικές μας αρμοδιότητες, γίνεται πάντοτε με γνώμονα την τήρηση της νομοθεσίας και με εμπεριστατωμένο έλεγχο. Ειδικά σε τέτοιου είδους υποθέσεις, οφείλουμε και θέλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί, τόσο για να αποδώσουμε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις μας, όσο και για να διασφαλίσουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, την κοινωνική ισότητα. Επίσης, ελαχιστοποιείται, έτσι, ο κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων εκμετάλλευσης άλλων ανθρώπων που όντως ζουν σε συνθήκες φτώχειας και έχουν απόλυτη ανάγκη το κάθε προνοιακό επίδομα, το οποίο διάφοροι επιτήδειοι τους στερούν», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απαλλοτρίωση καταθέσεων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απαλλοτρίωση καταθέσεων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ