2013-10-17 23:02:04
Φωτογραφία για Εφές-Αρμάνι Μιλάνο 87-67
Η Εφές μπορεί να δυσκολεύτηκε, όμως με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο έκαμψε την αντίσταση της Αρμάνι με 87-67. Για τους νικητές ο Σαβάνοβιτς σταμάτησε στους 22, ενώ τον ακολούθησε ο εκπληκτικός Βασιλειάδης που είχε 16.

Αυτός είναι ο Βασιλειάδης! Κι αν στην Ελλάδα τον ξέραμε ήρθε η ώρα να το μάθει και η καινούρια του ομάδα, η Εφές. Οι Τούρκοι στην πρεμιέρα τους στην Euroleague δυσκολεύτηκαν για περίπου 25 λεπτά απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, όμως στη συνέχεια επικράτησαν χωρίς να αγχωθούν με 87-67. Σε εξαιρετική βραδιά για τους Τούρκους βρέθηκαν οι Ντούσκο Σαβάνοβιτς και Σκότι Χόπσον που σταμάτησαν στους 22 πόντους, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στα δύσκολα τελειώνοντας το ματς με γεμάτα στατιστικά και 16 πόντους.

Ο αγώνας

Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Εφές που με τους Σαβάνοβιτς και Χόπσον έτρεξε ένα σερί 5-0 αιφνιδιάζοντας την Αρμάνι. Οι δύο παίκτες έδειχναν ζεστοί και έπειτα από ένα κάρφωμα του Σάμιουελς συνέχισαν να..
. φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι (10-2 στο 4'). Ένα τρίποντο από τους Λάγκφορντ και Τζεντίλε μαζί με τους 4 συνεχόμενους πόντους του Μέλι βοήθησαν τους Ιταλούς να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση τους (19-15 στο 8'). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε έπειτα από μία εξαιρετική ενέργεια του Γκόρντον, ο οποίος διέσχισε όλο το γήπεδο και έγραψε το 25-17.

Στη δεύτερη περίοδο η Αρμάνι έδειξε ότι η αρχή του αγώνα ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Με τους Λάνγκφορντ και Χάινς να μοιάζουν ασταμάτητοι οι Ιταλοί ισοφάρισαν σε 27-27 (στο 12'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο, καθώς έβγαλαν νευρικότητα έλλειψη καθαρού μυαλού στις επιλογές και αστοχία (29-29 στο 14'). Τη λύση για τους Τούρκους ήρθε να δώσει ένας Έλληνας, καθώς ο Μαχμούτι εμπιστεύτηκε τον Κώστα Βασιλειάδη κι αυτός τον δικαίωσε. Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε 5 πόντους και μαζί με ένα δίποντο του Γκόρντον έφεραν το σκορ στο 37-29 (16'). Τελικά οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο 42-35 και αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για το υπόλοιπο παιχνίδι.

Η επανεμφάνιση των δύο ομάδων στο παρκέ έδειξε ότι κάτι είχε αλλάξει, καθώς με μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι τους και πιο ορθολογικές αποφάσεις προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη νίκη. Χόπσον, Γκόρντον και Σαβάνοβιτς αποτέλεσαν τη αιχμή του δόρατος για την Εφές που έτρεξε ένα επιμέρους 9-5 φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (51-40, στο 23'). Η Εφές είχε βρει πλέον τον τρόπο να λαβώνει την άμυνα της Αρμάνι (56-48 στο 25') χωρίς όμως να έχει πάρει μία διαφορά ασφαλείας. Αυτό ίσχυε μέχρι να μπει στο παρκέ ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα και σε συνδυασμό με τους πόντους των Σαβάνοβιτς και Χόπσον έδωσαν για πρώτη φορά αέρα 16 πόντων (66-50 στο 28'). Το έργο των Τούρκων είχε γίνει πλέον πιο εύκολο κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 66-52 ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη.

Οι Βασιλειάδης, Χόπσον και Σαβάνοβιτς είχαν ζεσταθεί και δεν είχαν διάθεση να ρίξουν τους τόνους. Με τους τρεις μπροστάρηδες η ομάδα του Μαχμούτι συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα της και παράλληλα να μην αφήσει των Τζεντίλε και Λάνγκφορντ να την απειλήσουν (80-64 στο 36'). Η Εφές έλεγχε το παιχνίδι μέχρι τέλους και τελικά επιβλήθηκε με το επιβλητικό 87-67.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ