2013-10-18 18:05:40
Φωτογραφία για Ο Αδωνις θέλει τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή υγείας
ONMED. Αγοραστή υπηρεσιών Υγείας επιθυμεί τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου για το θέμα της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του On med.gr, αναφορικά με το τρίτο πόρισμα που κατατέθηκε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εάν τελικά έχει καταλήξει για τον ρόλο του Οργανισμού, ο υπουργός, αφού εξήρε τον ρόλο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού και αφού τον ευχαρίστησε δημοσίως- γιατί ήταν πολύ χρήσιμος με το πόρισμα που κατέθεσε όπως είπε- υποστήριξε, ότι «προσωπικά κινούμαι στην πρόταση ο ΕΟΠΥΥ να γίνει αγοραστής. Όμως αυτή η απόφαση, υπερβαίνει τον υπουργό Υγείας, είπε, καθώς είναι μία εθνική απόφαση».

Η πρόθεση πάντως αυτή του υπουργού, να σημειώσουμε, κινείται αντίθετα από το πόρισμα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού, που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ να παραμείνει αγοραστής και πάροχος, να ενισχυθούν οι δομές τους ως παροχής πρωτοβάθμιας υπηρεσίας φροντίδας υγείας με το επιπλέον προσωπικό που θα έρθει από το ΕΣΥ.


Σε κάθε περίπτωση ο δημόσιος διάλογος για την ΠΦΥ θα συνεχισθεί, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη και θα υπάρξουν αποτελέσματα στις αρχές Νοεμβρίου, αφού θα έχει θα αποφασίσει η Βουλή μετά την διαβούλευση.

Για την οικονομική ενδυνάμωση του ΕΟΠΥΥ μίλησε σήμερα σε συνέδριο για την Ιατρική Τεχνολογία και ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «Η ανάδειξη ενός ισχυρού και αξιόπιστου ΕΟΠΥΥ, είναι προς το συμφέρον όλων, ασφαλισμένων και παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Δεν επιδιώκουμε να αποδυναμώσουμε τον ΕΟΠΠΥ, αλλά εντελώς αντίθετα να ενισχύουμε την οικονομική του αποτελεσματικότητα, να ολοκληρώσουμε την οργανωτική του αναδιάρθρωση και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά του, για λογαριασμό των ασφαλισμένων του, αντιμετωπίζοντας την προκλητή ζήτηση και την υπερκοστολόγηση».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ