2013-10-19 13:57:26
Φωτογραφία για Ακόμα τρία «όχι» από το δικαστήριο της Μουρμάνσκ για αποφυλάκιση με εγγύηση σε ακτιβιστές της Greenpeace
Αρνήθηκε την αποφυλάκιση με εγγύηση σε ακόμα τρεις ακτιβιστές της Greenpeace δικαστήριο της Μουρμάνσκ. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αλεξάντρα Χάρις, από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδό Αλεξάντρ Πολ και τη Αν Μία Ρόερ-Γένσεν από τη Δανία, που βρίσκονται υπό κράτηση εδώ και έναν μήνα κατηγορούμενοι για πειρατεία.

Ο 36χρονος Πολ, χρόνια ενεργό μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης, απέρριψε τις εις βάρος του κατηγορίες λέγοντας: «Δεν είμαι εγκληματίας. Είμαι υπερήφανος που ανήκω στην Greenpeace και δεν έχω συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν. Πάντα συνεργάζομαι με τις δικαστικές Αρχές». Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Χάρις δήλωσε την αγανάκτησή του για την απόφαση που αφορά την πελάτισσά του: «Μοιάζει με... πειρατής αυτή η νεαρή κοπέλα;» ρώτησε. Οσο για την 26χρονη Γένσεν, φοιτήτρια στο Mastral Navigation School στη νότια Δανία, δήλωσε ότι η διαμαρτυρία της Greenpeace δεν ήταν βίαιη: «Δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα, είχαμε ειρηνικές διαθέσεις. Θέλουμε να σώσουμε την Αρκτική και το μήνυμά μας να ακουστεί παντού».


Στο μεταξύ χθες το δικαστήριο της Μουρμάνσκ αρνήθηκε την αποφυλάκιση με εγγύηση και στον Αυστραλό Κόλιν Ράσελ, ορίζοντας να παραμείνει υπό κράτηση έως τις 24 Νοεμβρίου, τακτική που έχει ακολουθήσει σε όλες τις υποθέσεις που έχει εξετάσει μέχρι σήμερα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Greenpeace έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 1.500.000 υπογραφές υποστήριξης για την απελευθέρωση της ομάδας των ακτιβιστών του «Arctic Sunrise», όπως δήλωσε ο συντονιστής του προγράμματος της περιβαλλοντικής εταιρίας.

Πηγή: RIA Novosti
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ