2013-10-19 14:02:05
Φωτογραφία για ΠΕΤΓΟΥΕΪ : ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ!
Ο εντυπωσιακός και ουσιαστικός, Μπρεντ Πέτγουεϊ, μίλησε στο "gazzetta.gr" για το ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα και την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της χρονιάς επί της Μάλαγα και υποσχέθηκε περισσότερες νίκες και καρφώματα!

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο άδειο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν άστοχος (3π., 4ρ., 1κοψ. με 1/6 τριπ.), 1,5 λεπτό πριν από το τέλος, όμως, “έσταξε” το καθοριστικό τρίποντο (διαμορφώνοντας το 54-45), που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των ερυθρόλευκων! Στη χθεσινή πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ ήταν ένας από τους παίκτες-κλειδιά της δύσκολης επικράτησης (69-61) του Ολυμπιακού επί της Μάλαγα, η οποία προηγήθηκε με +10 (35-45) στο 28ο λεπτό!

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ (13π., 4ρ., 2κοψ. με 3/4 τριπ.) πέρασε στο παιχνίδι λίγο πριν τελειώσει η 3η περίοδος και με δικό του τρίποντο, έφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά σε απόσταση αναπνοής (44-45 στο 30')! Ακολούθησαν τρία δικά του ριμπάουντ (2 αμυντικά κι 1 αμυντικό), ένα απίστευτο alley-oop κάρφωμα στον αιφνιδιασμό για το 51-46 (στο 33'), μία απολαυστική τάπα στον Στίματς κι ένα λέϊ-απ για το 58-49 (στο 35'), πριν δώσει τη θέση στον Γιώργο Πρίντεζη!


Ούτε ο πιο φανατικός θαυμαστής του θα περίμενε καλύτερο ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης... Ο Αμερικανός μίλησε για τα συναισθήματα και τις σκέψεις του μετά από μία εξαιρετικά μεστή εμφάνιση - Πώς έζησες το ντεμπούτο σου στην Ευρωλίγκα;

«Από τη στιγμή που νικήσαμε, δεν με νοιάζει ούτε ο τρόπος, ούτε η εμφάνιση, ούτε τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη! Φοβερό συναίσθημα, φίλε, να κερδίζεις στην πρεμιέρα σου στην Ευρωλίγκα... Είναι το ΝΒΑ της Ευρώπης κι εμείς οι πρωταθλητές! Πραγματικά, δεν κρατιέμαι από ενθουσιασμό γιατί για μένα, όλα αυτά, είναι πρωτόγνωρα... Ο κόσμος, τα φώτα, η σημασία του αγώνα... Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πόσο μεγάλη αξία και δύναμη έχουν οι φίλαθλοί μας! Μας βοήθησαν πολύ...»

- Απ’ ότι είδαμε, ήσουν σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους...

«Έτσι είμαι εγώ! Ο κόσμος με “φτιάχνει” πολύ κι ανεβάζει την ψυχολογία μου! Μπορεί να είμαι πολύ κουρασμένος, αλλά όταν παίζω μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό που αγαπάει την ομάδα του, εντελώς ξαφνικά, ξεχειλίζω από ενέργεια!»

- Είναι εμφανές, πάντως, ότι κάνεις μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθείς...

«(Χαμογελάει!!)... Αυτό είναι αλήθεια γιατί έτσι επιτάσσει η φιλοσοφία της ομάδας κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Αυτό που μ‘ ενδιαφέρει περισσότερο είναι βελτιώνομαι συνεχώς για να βοηθάω όσο το δυνατόν περισσότερο τον Ολυμπιακό...»

- Στα πέντε επίσημα παιχνίδια που έχετε δώσει έως τώρα (συμπεριλαμβανομένων και των δύο για το Διηπειρωτικό Κύπελλο), έχουμε παρατηρήσει ότι παίρνεις πολλά σουτ έξω από την γραμμή των 6,75... Με τον Παναθηναϊκό έβαλες το κρίσιμο τρίποντο (1/6), απόψε (χθες) ήσουν πολύ εύστοχος (3/4) και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν σε είχε συνηθίσει ως σουτέρ τριών πόντων... Να υποθέσουμε ότι σου έχει δώσει ο coach μία σχετική ελευθερία;

«Εννοείται! Όταν υπέγραψα το συμβόλαιό μου και συζήτησα με τον coach για τον ρόλο που θα έχω, μου είχε πει ότι πέρα από την βοήθεια στην άμυνα και τα ριμπάουντ, θέλει από μένα να παίρνω τα ελεύθερα σουτ που μου προσφέρονται. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο τρόπος που έπαιζα στο Ρέθυμνο, με βοήθησε, γιατί οι προπονητές είδαν ότι μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα απ’ ότι ένα τυπικός αθλητικός παίκτης και στον Ολυμπιακό, για μένα είναι όλα πολύ πιο εύκολα... Όλη η προσοχή των αντιπάλων επικεντρώνεται κυρίως στον Σπανούλη, τον Λο, τον Σλούκα και τον Μάντζαρη που εφαρμόζουν τα picks με τους ψηλούς και πολλές φορές είμαι ελεύθερος στο πλάι... Δεν έχω παρά να σουτάρω ένα ελεύθερο σουτ... Στο Ρέθυμνο, έπαιρνα όλα τα σουτ μαρκαρισμένος...»

- Είναι αλήθεια ότι όταν πέτυχες εκείνο το καθοριστικό τρίποντο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, γύρισε προς τον αντίπαλο πάγκο και κάτι είπες; Γιατί μετά φάνηκες να ζητάς σε κάποιον συγνώμη...

«Όχι ακριβώς... Την ώρα που έπαιρνα το σουτ, κάποιοι από τον πάγκο του Παναθηναϊκού φώναξαν “το ‘χασες” και όταν το ‘βαλα, απλά γύρισα και του έριξα μία προκλητική ματιά, χωρίς να πω τίποτε... Γυρίζοντας πίσω στην άμυνα, ο διαιτητής μου είπε “μην μιλάς και μην προκαλείς”, κι εγώ απλά του απάντησα “δεν θα ξαναγίνει”!»

- Σαν μία πρώτη γεύση μέσα στο παρκέ, πως σου φάνηκε το επίπεδο του ανταγωνισμού της Ευρωλίγκα;

«Ήξερα ότι θα δύσκολη η προσαρμογή μου, γι‘ αυτό και όλον αυτόν καιρό ήμουν πολύ συγκεντρωμένος σε όλες τις πληροφορίες και τις συμβουλές που μας δίνουν καθημερινά, ο coach και οι συνεργάτες του... Η Μάλαγα απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή ομάδα, παίζοντας επιθετική άμυνα με παγίδες, αλλά στο 2ο μέρος ότι βρήκαμε τις απαντήσεις, παίξαμε μεγάλες άμυνες και με την πάροδο του χρόνου, συνδεθήκαμε και με το καλάθι! Πήραμε μία σημαντική νίκη, δείχνοντας πόσο μεγάλη καρδιά έχουμε!»

- Κι εσύ απογείωσες τον κόσμο με αυτό το απίστευτο κάρφωμα από την “λόμπα” του Σλούκα...

«Δεν έχετε δει τίποτε ακόμη!! Ελπίζω ότι ήταν μόνο η αρχή... Εγώ και ο Κώστας έχουμε πολύ καλή “χημεία” και συνεργασία σε τέτοιου είδους φάσεις, καθώς δοκιμάζουμε αρκετές στην προπόνηση... Σήμερα (χθες), βγήκε και μία στον αγώνα και ήταν τέλεια!»

- Σε κάθε αιφνιδιασμό δηλαδή, όλοι ψάχνουν τον “Mr No Way” (για όσους καταλαβαίνουν), δηλαδή;

(Φωτίζεται το πρόσωπό του...)!!! Με ξέρουν από το Ρέθυμνο, ξέρουν ότι μπορώ να πηδήξω ψηλά, οπότε είναι λογικό! Ανυπομονώ για το επόμενο...

- Αναπνεύσατε καθόλου τώρα, μετά τις δύο νικηφόρες πρεμιέρες σε Α1 Κατηγορία και Ευρωλίγκα;

«Στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να αναπνεύσεις φίλε, δε γίνεται! Όλοι νομίζουν ότι τελείωσε μία πολύ κουραστική εβδομάδα, που είχε δύο πολύ αγχωτικά παιχνίδια, αλλά εμείς έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Ηλυσιακό... Αν μπούμε στην διαδικασία να πάρουμε βαθιά ανάσα, που ξέρεις μπορεί την Κυριακή να ‘χουμε πρόβλημα... Και μετά, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη πολύ δύσκολο ματς με την Γαλατασαράϊ στην Κωνσταντινούπολη... Οπότε δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωμα... Συνεχίζουμε...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ