2013-10-20 19:28:06
Φωτογραφία για Monte dei Paschi: Έξοδο εξετάζει ο μεγαλομέτοχος
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Monte dei Paschi di Siena μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στην προβληματική ιταλική τράπεζα, το οποίο... ανέρχεται σε 33,5%, σύμφωνα με την πρόεδρο του ιδρύματος Montepaschi.

«Δεν υπάρχουν ταμπού», δήλωσε η κα Antonella Mansi στην Il Sole 24 Ore.

Το ίδρυμα Monte dei Paschi, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στενούς δεσμούς με τους τοπικούς πολιτικούς, πρέπει να αποπληρώσει τραπεζικά χρέη ύψους 350 εκατ. ευρώ, που με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς θα το ανάγκαζαν να πουλήσει ποσοστό 12,5% της τράπεζας.

Το ίδρυμα δέχεται πιέσεις να ολοκληρώσει γρήγορα την πώληση, διότι η τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δις. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2014 προκειμένου να τηρήσει τους όρους που θέτει η ΕΕ για να εγκρίνει μια κρατική διάσωση.

Η κα Mansi σημείωσε πως το ίδρυμα θα πάρει όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα στις προσπάθειες να αποπληρώσει τα χρέη του και να βρει πηγές εσόδων.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, η κα Mansi δήλωσε πως «εξετάζουμε διάφορες επιλογές με την βοήθεια της Lazard ως χρηματοοικονομικού συμβούλου».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ