2013-10-21 09:00:11
Φωτογραφία για Η γκέι διπλωματία της κυβέρνησης Ομπάμα
Réseau Voltaire  (Γαλλία)        (μτφ. Κριστιάν)

Η κυβέρνηση Ομπάμα έκανε το ζήτημα LGBT (Lesbian, Gay, Bi & Trans) μια από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της. Παντού χρησιμοποίει αυτό το θέμα για να προωθηθεί η ιδέα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα της ελευθερίας.

Σε αυτό το πνεύμα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει διορίσει αρκετούς δεδηλωμένους γκέι πρεσβευτές (τον John Berry στην Αυστραλία, τον James Brewster στη Δομινικανή Δημοκρατία, τον James Costos στην Ισπανία, τον Rufus Gifford στη Δανία, τον David Huebner στη Νέα Ζηλανδία και τον Daniel Baer στον ΟΑΣΕ).

Ταυτόχρονα, ο ατλαντικός τύπος περιγράφει τους αντίπαλους των Ηνωμένων Πολιτειών ως ομοφοβικούς (όπως το Ιράν και τη Ρωσία).

Φυσικά, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: στις Ηνωμένες Πολιτείες, η σεξουαλικότητα είναι ελεύθερη, αλλά οι ομοφυλόφιλοι διώκονται: σύμφωνα με το FBI, περισσότερο από το 20% των εγκλημάτων μίσους είναι ομοφοβικά [ 1 ]. 


Στο Ιράν, η ομοφυλοφιλία ανήκει αποκλειστικά στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, ενώ η Διεθνής Αμνηστία επιμένει να παρουσιάζει τη θανατική ποινή για παιδόφιλους βιαστές και δολοφόνους παιδιών, σαν εφαρμογή της θανατικής ποινής για τους ομοφυλόφιλους. 

Στη Ρωσία, η Δούμα ψήφισε ένα νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα προς τη νεολαία (που ισοδυναμεί με το άρθρο 227-24 του γαλλικού Ποινικού Κώδικα) για την καταπολέμηση της πορνείας, αλλά η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τον νόμο ως ομοφοβικό κείμενο και καλεί για το μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. 

http://www.voltairenet.org/article180589.html
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ