2013-10-21 22:57:10
Φωτογραφία για Το ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης- τρόικας
«Η λεγόμενη κόντρα της κυβέρνησης με την τρόικα δεν έχει στόχο να βάλει φρένο στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να διεκδικήσει διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του... ελληνικού κεφαλαίου», επισημαίνει με σχόλιό του το ΚΚΕ, επικρίνοντας την κυβέρνηση πως «συσκοτίζει το γεγονός ότι πλήθος αντιλαϊκών μέτρων έχουν ήδη συμφωνηθεί και θα τα νιώσει στο πετσί του ο λαός το επόμενο διάστημα, ενώ άλλα λεγόμενα "διαρθρωτικά", όπως οι νέοι φόροι σε ακίνητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απολύσεις, οι περικοπές στο ασφαλιστικό κ.α. -ανεξάρτητα αν πάρουν τη μορφή νέου μνημονίου- είναι προ των πυλών, γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες της ελληνικής πλουτοκρατίας και η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη».

«Εξίσου αποπροσανατολιστική είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπόσχεται στον λαό καλύτερες μέρες, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αλλά μέσω μιας πιο ικανής διαπραγμάτευσης και ενός κουρέματος, όπως αυτό που προτείνει το ΔΝΤ, τασσόμενη με τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου που ζητάνε αλλαγή στο μοντέλο διαχείρισης», προσθέτει το ΚΚΕ.


Στο σχόλιο του κόμματος τονίζεται ότι «καμία διαπραγμάτευση από καμία κυβέρνηση -σημερινή ή αυριανή- εντός των τειχών της ΕΕ δε μπορεί να ματαιώσει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και τα μνημόνια διαρκείας».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να χαράξει τον δικό του δρόμο σε σύγκρουση με την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα, ως τον μόνο δρόμο που θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και θα απαλλάξει τον λαό οριστικά και τελεσίδικα από τη φτώχεια, τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ