2013-10-22 00:17:40
Φωτογραφία για «Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για διάλογο με τους αντικαθεστωτικούς»
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αντικαθεστωτικούς εμφανίστηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Συρίας.

Ο Bashar al-Assad μίλησε στο δίκτυο Αλ Μαγιαντίν του Λιβάνου, υπογραμμίζοντας πως «ακόμη οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για διαπραγματεύσεις με την Αντιπολίτευση». Παράλληλα, εξήγησε πως ακόμα δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Συνδιάσκεψης «Γενεύη 2», που στόχο έχει την επίτευξη μιας ειρηνευτικής λύσης στην εμφύλια σύρραξη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011 στην ασιατική χώρα.

«Καμία ημερομηνία δεν έχει οριστεί. Οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη εάν θέλουμε να καρποφορήσει η Συνδιάσκεψη», τόνισε.

«Ποιες είναι οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν; Ποιες δυνάμεις θα αντιπροσωπεύσουν τον συριακό λαό; Αυτές οι δυνάμεις όντως θα αντιπροσωπεύουν τον συριακό λαό ή μήπως τα κράτη εκείνα που τις εφηύραν;», αναρωτήθηκε ο Bashar al-Assad.


«Πολλά ζητήματα γύρω από αυτήν τη Συνδιάσκεψη βρίσκονται ακόμη επί τάπητος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κάλεσε στην ίδια συνέντευξη τον ειδικό απεσταλμένο του Ο.Η.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Lakhdar Brahimi, να «μην αποκλίνει του πλαισίου της αποστολής του και να παραμείνει αμερόληπτος και ακριβοδίκαιος».

«Θα του ζητήσουμε να σεβαστεί την αποστολή του και να μην αποκλίνει του πλαισίου της αποστολής του αυτής. Του ανατέθηκε μια μεσολαβητική προσπάθεια και ο μεσολαβητής οφείλει να είναι ουδέτερος», συμπλήρωσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ