2013-10-22 00:31:49
Φωτογραφία για Γαλλία: «Φωτιές» στην Αριστερά άναψε η απέλαση της 15χρονης Λεονάρντα
Σοβαρούς τριγμούς στη συνοχή της Αριστεράς προκαλεί το Μεταναστευτικό, σύμφωνα με άρθρο της... γαλλικής εφημερίδας «Liberation», με αφορμή την περίπτωση της 15χρονης Λεονάρντα από το Κόσοβο, η οποία απελάθηκε μαζί με την οικογένειά της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε τεράστια συζήτηση στη Γαλλία, με τον πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, να παρεμβαίνει τηλεοπτικά και να προτείνει την επιστροφή της ανήλικης στη Γαλλία, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της, αρνούμενος ωστόσο να χορηγήσει πολιτικό άσυλο και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Η πρόταση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε κόμματα της Αριστεράς, που συμμετέχουν στην κυβερνητική πλειοψηφίας, καθώς και την έντονη ενόχληση στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS).

«Η σοσιαλιστική κακοφωνία στην υπόθεση Λεονάρντα μοιάζει με “μπούμερανγκ” για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δεν επεξεργάστηκε καθόλου τα θέματα που άπτονται της μετανάστευσης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.


Η εφημερίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση του Σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Κλοντ Μπαρτολόν, που μετά την απέλαση της 15χρονης μίλησε για τις «αξίες στις οποίες η Αριστερά δεν μπορεί να συμβιβαστεί δίχως να χάσει την ψυχή της».

Αναφέρεται επίσης στην επίμονη τοποθέτηση του Αρλέμ Ντεζίρ, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος καλεί να επιτραπεί η επιστροφή στη Γαλλία όλης της οικογένειας Ντιρμπανί, ακόμα και μετά την παρέμβαση του προέδρου.

Με αφορμή ένα περιστατικό στη βουλή ο Σοσιαλιστής Ζαν-Κριστόφ Καμπαντέλης, βασικό στέλεχος του PS τόνισε πως «οι Γάλλοι έχουν αγανακτήσει πλέον με αυτήν την πολιτική τάξη που μοιάζει με ορνιθώνα και ο καθένας κακαρίζει προς κάθε κατεύθυνση».

Η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία, αποδυναμώνοντας το κύρος του Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου κατακρημνίστηκε στο ναδίρ του 23%.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πώς να μην χαθείς!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πώς να μην χαθείς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ