2013-10-22 06:17:03
Φωτογραφία για Ούτε την ηλικία της δεν γνώριζαν οι Ρομά - 5 με 6 ετών είναι τελικά η μικρή
Τελικά η Μαρία που εντοπίστηκε σε καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα δεν είναι τεσσάρων ετών όπως υποστήριζε το ζευγάρι των Ρομά που είχε το μικρό κορίτσι, αφού η οδοντιατρική εξέταση έδειξε την πραγματική ηλικία του παιδιού, το οποίο είναι 5 με 6 ετών.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εξέταση της μικρής από ανθρωπολόγους προκειμένου να μπορέσουν να

διαπιστώσουν και τη χώρα καταγωγής της, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και θα φιλοξενηθεί σε έναν από τους ξενώνες του.

Στον ανακριτή οι Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της Μαρίας

Στον ανακριτή Λάρισας απολογούνται οι δυο αθίγγανοι οι οποίοι παρουσιάζονταν ως γονείς της μικρής «Μαρίας», ενώ όλοι περιμένουν τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα όπως προέκυψε θέλουν να αλλάξουν το κατηγορητήριο οι δύο Ρομά και να αφεθούν ελεύθεροι -Ισχυρίζονται ότι ευθύνονται μόνο για παράνομη υιοθεσία


Οι συνήγοροι του ζευγαριού των Ρομά που ισχυρίζονταν πως είναι οι γονείς της 4χρονης Μαρίας κατέθεσαν αίτημα αλλαγής του κατηγορητηρίου, ώστε από την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου θα μετατραπεί σε αυτή της παράνομης υιοθεσίας.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στην περίπτωση αυτή, οι δύο «γονείς» ο 39χρονος και η 40χρονη θα ζητήσουν την προσωρινή τους αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις

Τις προηγούμενες μέρες κατά την προανακριτική διαδικασία, οι δυο αθίγγανοι έπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων και προέβαλαν διάφορα σενάρια, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στους αστυνομικούς κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε στα χέρια τους το 4χρονο κοριτσάκι.

Πάντως, η συνήγορος τους δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης, ότι η μικρή υιοθετήθηκε επειδή η μητέρα της, η οποία είναι από το εξωτερικό, δεν είχε την δυνατότητα να τη μεγαλώσει.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ΄ εξακολούθηση. Η προσαγωγή του ζεύγους των αθιγγάνων στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά τις 4.00 το απόγευμα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα, με εντολή εισαγγελέα, τις φωτογραφίες των δυο αθιγγάνων, κάτι που εκτιμάται ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια αναγνώρισης και ανεύρεσης των βιολογικών της γονιών.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απολέπιση προσώμου με βρώμη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απολέπιση προσώμου με βρώμη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ