2013-10-22 06:24:04
Φωτογραφία για Κατάρριψη εχθρικών αεροσκαφών στη Βενεζουέλα
Την κατάρριψη δύο μικρών αεροσκαφών, τα οποία παραβίασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τον εναέριο χώρο της χώρας, ανακοίνωσε... τη Δευτέρα το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των μονοκινητήριων αεροπλάνων, στην πρώτη τέτοια επίθεση μετά την ψήφιση νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία να κάνει χρήση αληθινών πυρών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών. Εκτιμάται πως τα αεροσκάφη εντάσσονται σ' ένα δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης, το οποίο χρησιμοποιεί εναέρια μέσα για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Μικρά αεροπλάνα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις, αποφεύγοντας τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας και στη συνέχεια προσγειώνονται σε πρόχειρα αεροδρόμια μέσα στη ζούγκλα.

Όπως έγινε γνωστό, οι πιλότοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του πύργου ελέγχου. Άλλα 11 αεροπλάνα, τέτοιου τύπου, έχουν καταρριφθεί από τις αρχές του 2013, την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις Ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν εντοπίσει και κατασχέσει περισσότερους από 35 τόνους ναρκωτικών ουσιών μέσα στη χρονιά.


Το επίμαχο νομοσχέδιο «πέρασε» από το Κοινοβούλιο στις αρχές του Οκτωβρίου, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας, Nicolas Maduro, είχε προειδοποιήσει τους εμπόρους ναρκωτικών να εγκαταλείψουν άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές τους.

«Κάθε αεροπλάνο που εισέρχεται στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας, είναι υποχρεωμένο να προσγειώνεται στο έδαφος ειρηνικά. Σε αντίθετη περίπτωση τα πολεμικά μας αεροσκάφη, τύπου «Sukhoi» και «F-16s» θα αναλαμβάνουν δράση», είχε αναφέρει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ