2013-10-22 09:56:05
Φωτογραφία για ΕΛΑΣ: Με τα μάτια στραμμένα στους καταυλισμούς της Κρήτης
Την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις στους κατά τόπους καταυλισμούς στην Κρήτη η ΕΛΑΣ δεν έχει πάρει τα μάτια της ούτε στιγμή από το μεγαλύτερο καταυλισμό που υπάρχει στο νησί και είναι ...μεσοτοιχία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού.

Η ιδιότυπη ... συγκατοίκηση φαίνεται ότι έχει και τα θετικά της αφού το τριώροφο της Ελληνικής Αστυνομίας δεσπόζει πάνω από τον καταυλισμό. Τα μέτρα ασφαλείας του Αστυνομικού Μεγάρου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια σε κανέναν για περίεργες κινήσεις και δράσεις ενώ τα μάτια και τα αφτιά του Σώματος δεν έπαψαν ποτέ να ασχολούνται και με αυτό το κομμάτι της πόλης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Έτσι η υπόθεση της μικρής ξανθιάς Μαρίας και όλα τα σενάρια με τις αρπαγές ανηλίκων, το εμπόριο παιδιών και όλα τα συναφή σε συνδυασμό με τις αστυνομικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, δεν αιφνιδίασε της ΕΛΑΣ σε επίπεδο Ηρακλείου που ο καταυλισμός είναι και ο μεγαλύτερος στο νησί αφού φιλοξενεί 300 με 400 άτομα. Αξίσει ωστόσο να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και δύο μικρότεροι καταυλισμοί, ένας στα Χανιά των 50 ατόμων καθώς και ένας στο Λασίθι με 30 περίπου άτομα που σπάνια απασχολούν τις διωκτικές αρχές.


Η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, διερεύνησε και κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής των καταυλισμών του νησιού στην υπόθεση του ξανθού παιδιού από τον καταυλισμό των Φαρσάλων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποκλείστηκε κάθε πιθανότητα.

Δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή της Κρήτης σε αυτή την υπόθεση, επεσήμανε στο prismanews.gr υψηλόβαθμος αξιωματικός του νησιού ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι, στην Κρήτη τα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς εντοπιστεί έχουν άμεση σχέση με τις αγοραπωλησίες βρεφών και γυναίκες από τις χώρες της Βαλκανικής που επιλέγουν να έρθουν να γεννήσουν στο νησί προκειμένου στη συνέχεια να πουλήσουν το μωρό τους.

Αγοραπωλησίες βρεφών

Μέχρι σήμερα στην Κρήτη και κυρίως στο Ηράκλειο έχουν εξιχνιαστεί πολλές υποθέσεις με μελαμψές γυναίκες Βουλγάρικής καταγωγής που έρχονται από τη χώρα τους στην Κρήτη σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, εδώ της περιμένει πάντα μία γυναίκα συμπατριώτισσα τους που αναλαμβάνει όλη τους τη φροντίδα μέχρι τον τοκετό, αλλά και κάποιος άνδρας. Αμέσως μετά το μαιευτήριο πουλάνε το παιδί σε κάποιο ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει μωρό και πληρώνει για αυτό όσο – όσο, και επιστρέφουν στη χώρα τους. Το παιδί δεν καταγράφεται ποτέ στο όνομα τους αλλά περνά με δικαστική απόφαση στους νέους γονείς και το τιμολόγιο κυμαίνεται από 6.000 μέχρι και 16.000 ευρώ!

Οι αμέτρητες υποθέσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος σε επίπεδο Κρήτης και που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνίσει αν πρόκειται για παράμετρο του προβλήματος που αναδείχθηκε με την υπόθεση της μικρής Μαρίας.

http://www.prismanews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ