2013-10-22 10:42:50
Φωτογραφία για ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Η πρόληψις είναι ασυγκρίτως καλύτερα της θεραπείας» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην αγωγή και την παιδεία των νέων, ως μέσο για την απόρριψη επιρροών που οδηγούν σε εξαρτήσεις, στο έγκλημα και στη διαφθορά της ψυχής τους, εγκαινιάζοντας το 5ο δημοτικό διαπολιτισμικό σχολείο στον οικισμό των Ρομά στον Δενδροπόταμο.

Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε την ανάγκη σε καιρούς κρίσιμους "κατά τους οποίους η γενική χαλάρωσις, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το έγκλημα, οι αιρέσεις και τα λοιπά βλαβερά μέσα αποδυναμώνουν, ή διαφθείρουν τας παιδικάς, εφηβικάς και νεανικάς υπάρξεις η εκκλησία και η πολιτεία οφείλουν να δράσουν ταχύτατα και εξέφρασε την ανάγκη ξεκινήματος μιας προσπάθειας προσαρμοσμένης στα δεδομένα της συγχρόνου εποχής, με στόχο τη πνευματική αναγέννηση ολοκλήρου του λαού''.

Ο κ. Βαρθολομαίος ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ενώ ο δήμαρχος Λ
. Κυρίζογλου του απένειμε στο κλειδί της πόλης. Νωρίτερα, χαιρέτισε τους ενορίτες στον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο. Το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε το κοινωνικό ιατρείο και ξεναγήθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο, την τράπεζα αγάπης και το κατάστημα δωρεάς ενδυμάτων «ο Χιτών», της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στην οδό Λαγκαδά, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε τον Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους.

Τέλος επισκεπτόμενος το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόβλημα της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας και κάλεσε τους εργαζόμενους της υγείας να συνεχίσουν την προσπάθεια για την ανακούφιση των πασχόντων.

 ''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ