2013-10-22 10:37:05
Φωτογραφία για Βρετανικά ΜΜΕ: Η αποκάλυψη δίνει ελπίδες σε πολλούς γονείς
Εντονο παραμένει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στη Βρετανία για τη μικρή Μαρία. Πολλοί Βρετανοί γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους τηλεφωνούν στην Aστυνομία προκειμένου να... μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την υπόθεση, ελπίζοντας ότι αυτή θα είναι η αρχή ενός κουβαριού που θα οδηγήσει τις Aρχές στην εξιχνίαση διεθνούς σπείρας που εμπορεύεται παιδιά και ίσως έτσι θα μπορέσουν να βρουν και το δικό τους. Ανάλογη είναι και η κάλυψη του θέματος από όλα τα βρετανικά ΜΜΕ. Σε όλα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για το γεγονός ότι το Χαμόγελο του Παιδιού «έχει βομβαρδιστεί μέσα σε δύο ημέρες από περισσότερα από 10.000 τηλεφωνήματα και email από όλο τον κόσμο». Μάλιστα εκπρόσωπος του σωματείου δήλωσε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ότι έχουν «δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα και από σουηδούς δημοσιογράφους καθώς θεωρείται πιθανό το κορίτσι να έχει σκανδιναβική καταγωγή».

Το BBC επισημαίνει ότι «η ανακάλυψη του κοριτσιού που βρέθηκε να ζει σε καταυλισμό Τσιγγάνων δίνει ελπίδες και σε άλλες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους»
. Ολα τα τηλεοπτικά δίκτυα στη Βρετανία δείχνουν ξανά και ξανά τα δύο βίντεο που κυκλοφόρησαν με τη μικρή να χορεύει στον καταυλισμό των Ρομά. Η εφημερίδα «Τέλεγκραφ» αναφέρει τη βοήθεια που έχει ζητήσει η Ελληνική Αστυνομία από την Ιντερπόλ για να βρεθούν οι γονείς της μικρής Μαρίας. Τα ρεπορτάζ φιλοξενούν και τις απόψεις ειδικών οι οποίοι προσεγγίζουν με επιστημονικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζουν, ότι «μόνο στη Βρετανία κάθε τρία λεπτά εξαφανίζεται και ένα παιδί. Παρότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται αργότερα, είναι πολλά εκείνα που εξακολουθούν να αγνοούνται». Επισημαίνουν επίσης ότι τα κέρδη των εγκληματιών είναι τεράστια καθώς τα παιδιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα, έτσι είναι εύκολο για κάποιον να τα εκμεταλλευτεί. Συνήθως τα χρησιμοποιούν για να δουλεύουν με πολύ μικρές αμοιβές, είτε σε εργοστάσια είτε σε σπίτια. Αλλοτε τα βάζουν να ζητιανεύουν στους δρόμους ή, ακόμα χειρότερα, τα εξωθούν στην πορνεία.
Το Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ