2013-10-22 15:59:05
Φωτογραφία για Νίκησε τον καρκίνο αλλά παλεύει για φάρμακα και τροφή με την ελληνική γραφειοκρατία
Το σκληρό πρόσωπό του συνεχίζει να δείχνει το ελληνικό κράτος σε συνανθρώπους μας που έχουν χτυπηθεί όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από σοβαρές ασθένειες. Η γραφειοκρατία στέρησε από μία πρώην καρκινοπαθή συνδημότισσα μας που έχει ήδη χάσει το μισό της πρόσωπο, την δυνατότητα... της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και το πενιχρό αλλά πολύτιμο για την επιβίωσή της, επίδομα πρόνοιας!

Η άτυχη γυναίκα πάλεψε σκληρά για να νικήσει τον καρκίνο και τα κατάφερε, όμως, η γραφειοκρατία της στέρησε, λόγω μη προσέλευσης στην ειδική επιτροπή ελέγχου το επίδομα και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ο λόγος που δεν κατάφερε να παραστεί στον έλεγχο; Η γυναίκα ζούσε όλο αυτά τα χρόνια με συγγενικό της πρόσωπο που, όμως, έφυγε ξαφνικά σε νεαρή ηλικία, από την ζωή πριν λίγους μήνες. Αποτέλεσμα κανένας από τους συγγενείς της να μην γνωρίζει ούτε το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με τον έλεγχο που έπρεπε να περάσει, ούτε όμως και τους γιατρούς που μέχρι τότε την παρακολουθούσαν. Η συνδημότισσα μας έμεινε δίχως φάρμακα, αλλά και πολλές φορές, δίχως τροφή για χατίρι της… γραφειοκρατίας αφού με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως προηγούμενη ειδοποίηση της έκοψαν το μοναδικό εισόδημα που είχε!


Μετά από έκκληση συγγενών της στο ACHARNORAMA επικοινωνήσαμε με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, Παράρτημα Αχαρνών, για να τους ζητήσουμε την βοήθεια τους. Η παρέμβαση τους ήταν άμεση και καθοριστική! Βρέθηκε ο τρόπος να πραγματοποιήσει η συνδημότισσά μας τις απαραίτητες εξετάσεις της, αλλά και να της δοθούν όλα εκείνα τα φάρμακα που απαιτεί η ασθένεια της.

Φέρνουμε στην δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί θεωρήσαμε σωστό να ευχαριστήσουμε δημόσια το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών που έσκυψε αμέσως στο πρόβλημα ενός συνανθρώπου μας, όπως κάνει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, και έδωσε λύση την στιγμή που η ελληνική πολιτεία απλά αδιαφορεί!

Και δεύτερον γιατί έπρεπε να δείξουμε πως το ανάλγητο κράτος έχει χτυπήσει και την πόλη των Αχαρνών! Ένα κράτος που στην προσπάθεια του να μαζέψει χρήματα στα ταμεία του, προτιμά να αφήσει στο έλεος του Θεού συνανθρώπους μας άρρωστους που δίνουν πλέον μάχη όχι με το καρκίνο, αλλά και για ένα πιάτο φαί Άραγε για πόσο ακόμη θα πληρώνουν τα σπασμένα οι άδυναμοι;

Σημείωση: Το ACHARNORAMA έχει στην διάθεσή του τα στοιχεία της καρκινοπαθούς, όμως για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να τα δημοσιεύσει…
acharnorama.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ