2013-10-22 17:25:05
Φωτογραφία για «Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς αλλά και ακραίες φωνές»
O κ. Σπήλιος Λιβανός πρόσφατα ανέλαβε το καίριο πόστο του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ.. Ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός μιλάει στο «Γεγονός» για το ρόλο αυτό και τις τρέχουσες εξελίξεις.

«Πρέπει να σοβαρευτεί η αξιωματική αντιπολίτευση και να σταματήσει να υποσκάπτει την εθνική προσπάθεια, φοβίζοντας και διώχνοντας τους επενδυτές» υπογραμμίζει ενώ σημειώνει πως στο ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν υγιείς αλλά και ακραίες φωνές».

«Έχουν και οι πολίτες υποχρέωση να καταλάβουν τι είναι η Χρυσή Αυγή και ποιους κινδύνους επιφυλάσσει για την κοινωνία και την ίδια τη Δημοκρατία» τονίζει. «Σε επίπεδο πολιτικό, εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει» απαντά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ για τον προσωπικό του στόχο ο κ.Λιβανός αναφέρει: «είμαι έτοιμος να μπω στην πρώτη γραμμή της μάχης, όποτε χρειασθεί κι αν, βεβαίως, κριθεί αυτό σκόπιμο από τους συμπολίτες μας».


Συνέντευξη στη Μαρίνα Ζαρκαβέλη

Μετά από τόσα χρόνια, σκληρών και επώδυνων μέτρων, ύφεσης και τόσων άλλων δυσάρεστων εξελίξεων στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας, η ΝΔ είναι σε θέση να πει πότε θα βγούμε από αυτό το τούνελ;

Η χώρα μας πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα, ανταποκρίνεται στους στόχους που τέθηκαν στο Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου και αρχίζει να βλέπει φως στην άκρη του τούνελ. Είναι τώρα η ώρα να ανταποκριθούν και οι εταίροι μας στις δεσμεύσεις τους για μια νέα και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Είναι αναγκαίο, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, να τρέξουν νέες επενδύσεις, να εισρεύσει ζεστό χρήμα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Για να συμβεί, όμως, αυτό, πρέπει να σοβαρευτεί η αξιωματική αντιπολίτευση και να σταματήσει να υποσκάπτει την εθνική προσπάθεια, φοβίζοντας και διώχνοντας τους επενδυτές. Ταυτόχρονα, πρέπει να σωπάσουν οι λαϊκιστές, οι λάτρεις και οι «τζογαδόροι» της πτώχευσης γιατί οι τεράστιες θυσίες όλων των ελλήνων πολιτών θα πάνε χαμένες και η κοινωνία μας θα χαθεί στο μαύρο σκοτάδι.

Γιατί, κατά τη γνώμη σας, αντέχει στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή, μετά τα όσα συνέβησαν και είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα;

Υπάρχει απόγνωση και οργή του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και πολλοί συμπολίτες μας θέλουν να την εκφράσουν με ένα τρόπο που να πονάει πιο πολύ. Έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση να τους πείσουμε και να τους εμπνεύσουμε για το σχέδιό μας. Έχουν και οι πολίτες υποχρέωση να καταλάβουν τι είναι η Χρυσή Αυγή και ποιους κινδύνους επιφυλάσσει για την κοινωνία και την ίδια τη Δημοκρατία.

Ασπάζεστε την περίφημη θεωρία των δύο άκρων; Πολλοί στο κόμμα σας το χαρακτηρισμό του «άκρου» χρησιμοποιούν για τον ΣΥΡΙΖΑ….

Η βία είναι μία. Προέρχεται όμως, από πολλές εστίες. Τρομοκρατία, αντιεξουσιαστές, κουκουλοφόροι αναρχικοί, Χρυσή Αυγή. Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς αλλά και ακραίες φωνές. Και, σε ό,τι αφορά τις θεωρίες που αναπτύσσονται, θέλω να υπογραμμίσω ότι η πιο αβάσιμη, η πιο διχαστική και πιο επικίνδυνη είναι η θεωρία της καλής και κακής βίας. Εμείς καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται.

Πρόσφατα αναλάβατε την θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος σας;

Κεντρικός στόχος μας, στην ΝΔ, είναι να μεταρρυθμίσουμε το σπίτι μας. Να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και ευέλικτο πολιτικό οργανισμό, που θα παράγει στοχευμένες πολιτικές προτάσεις, που αφορούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Αλλάζουμε φιλοσοφία, αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αντιδρούμε με ευθύνη στα ερεθίσματα και παράγουμε πολιτικό περιεχόμενο με όραμα την νέα Ελλάδα. Ο ρόλος της Γραμματείας μας, στην μεταρρυθμιστική αυτή πορεία, είναι να σχεδιάζει την παραγωγή ιδεολογικού και πολιτικού λόγου. Να εκπονεί και να αναλύει έρευνες. Να συντονίζει τις ομάδες πολιτικής ανάλυσης και στρατηγικής. Να επιλέγει και να συνεργάζεται με συμπολίτες μας νέους, δημιουργικούς και καταξιωμένους, μέσα από την ελεύθερη αγορά, με στόχο την παραγωγή πολιτικής μέσα στην κοινωνία–για την κοινωνία.

Εύλογο ερώτημα που προκύπτει, πλέον, είναι αν στις προθέσεις σας είναι να είστε εκ νέου υποψήφιος βουλευτής.

Πρόθεσή μου είναι να είμαι χρήσιμος και δημιουργικός σε όποιο μετερίζι κι αν κληθώ να υπηρετήσω. Ως γνωστόν, η πολιτική δεν είναι το επάγγελμά μου. Αγαπώ πολύ την πατρίδα μας και προφανώς είμαι έτοιμος να μπω στην πρώτη γραμμή της μάχης, όποτε χρειασθεί κι αν, βεβαίως, κριθεί αυτό σκόπιμο από τους συμπολίτες μας.

Πολύς λόγος γίνεται πλέον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και για το ενδεχόμενο κοινών υποψηφίων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Το ακούμε και εδώ για την Δημαρχία Αγρινίου. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

Σε επίπεδο πολιτικό, εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει. Πολιτική μας επιλογή ήταν και είναι να κρατήσουμε την αυτοδιοίκηση μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Για αυτό, άλλωστε, εργαζόμαστε για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να ψηφίζουν οι πολίτες, με βάση την αυτοδιοικητική ατζέντα, ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Ο χώρος της αυτοδιοίκησης έχει ανάγκη από καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά πολίτες, οι οποίοι υπερβαίνοντας τα στενά κομματικά σχήματα να μπορούν να δίνουν λύσεις και προοπτική. Υποψηφιότητες με αυτά τα χαρακτηριστικά θα στηρίξουμε και θα εμπιστευθούμε σε όλη την Ελλάδα.
e-gegonos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ