2013-10-24 12:41:07
Φωτογραφία για 6.000 μαθητές «ψηφίζουν» Θεσσαλονίκη για την πενταήμερη
Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του φαίνεται πως έχει θέσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την προσέλκυση στην πόλη τουριστών με στόχο να... κινηθεί η αγορά και να «ζεσταθούν» τα ταμεία των μελών του. Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης ανακοίνωσε χτες ακόμη μια δράση που αποτελεί συνέχεια της σχετικής πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε τον περασμένο χειμώνα, ενώ αναφέρθηκε -αφήνοντας αιχμές κατά του δήμου- και στο θέμα του χριστουγεννιάτικου «προσώπου» που θα πρέπει να έχει και φέτος η Θεσσαλονίκη μετά την περσινή πετυχημένη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που έδωσε χρώμα και ζωή στον άξονα της Αριστοτέλους και στους γύρω δρόμους του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζορπίδης, για δεύτερη χρονιά φέτος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το «Μαθητικό Τουρισμό» και καλύπτει τα έξοδα της ξενάγησης στα μνημεία της πόλης μας, με επίσημο ξεναγό. Στην πρωτοβουλία αυτή μπορούν να συμμετέχουν τα σχολεία που θα μας επισκεφθούν και θα έχουν μία τουλάχιστον διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο του νομού Θεσσαλονίκης.


Αρχικά η πρωτοβουλία του ΕΕΘ αφορά την περίοδο από το Νοέμβριο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2013, αλλά –όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης- δεν αποκλείεται να επεκταθεί και για την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2014. Εκτιμάται ότι από το Νοέμβριο μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν την πόλη για μίνο διακοπές περίπου 6.000 μαθητές από όλη τη χώρα.

«Η προσπάθειά μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη», στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της τουριστικής κίνησης στην πόλη μας και κατά συνέπεια η τόνωση της αγοράς με τη διευκόλυνση, αυτή τη φορά, της πρόσβασης των μαθητών στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης επισημαίνοντας πως «με τη συγκεκριμένη ενέργεια το ΕΕΘ επιδιώκει και την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού και βεβαίως ως προορισμού μαθητικών εκδρομών».

Σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, «από μια οργανωμένη επίσκεψη στη πόλη μας δεν κερδίζουν μόνο οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, αλλά και οι μαθητές, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με μια σύγχρονη, πανέμορφη πόλη με ιστορική διαδρομή 23 αιώνων και μνημεία από την αρχαία, τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο».

Κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου, στην πρόσκληση του ΕΕΘ για τις μαθητικές εκδρομές, είχαν ανταποκριθεί 126 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, με 6.249 μαθητές. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε σε μαθητές που την επισκέφθηκαν ακόμη και τη Ρόδο που κάποτε πρωταγωνιστούσε ως προορισμός στις προτιμήσεις των μαθητών για τις πενταήμερες εκδρομές.

Αιχμές για Δήμο

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Ζορπίδης επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης οφείλουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητα της πόλης και να αυξηθούν οι τουριστικές αφίξεις στην ευρύτερη περιοχή, που έχει σημαντικές δυνατότητες φιλοξενίας». Και άφησε αιχμές κατά της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που ακόμη δεν έχει απαντήσει στην –από 26 Αυγούστου 2013- επιστολή του ΕΕΘ με την οποία τονιζόταν η ανάγκη έγκαιρου σχεδιασμού και κατασκευής του εορταστικού διάκοσμου και του προγραμματισμού των υπολοίπων εκδήλωσης που θα διοργανωθούν στον άξονα της Αριστοτέλους και στην ευρύτερη περιοχή ενόψει των Χριστουγέννων. Το ΕΕΘ -όπως είπε ο κ. Ζορπίδης- συμμετείχε στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε χτες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και συμφώνησε με τους υπόλοιπους φορείς να προτείνουν στη ΔΕΘ- Helexpo να αναλάβει –σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης- το στολισμό και τις δράσεις στον άξονα της Αριστοτέλους καθώς ήδη ο εθνικός εκθεσιακός φορέας σχεδιάζει και πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο Δεκέμβριο ένα υψηλού επιπέδου προδιαγραφών Χριστουγεννιάτικο Χωριό εντός των χώρων της ΔΕΘ. Ωστόσο ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε την ανησυχία τους πως αν δεν επιταχυνθούν οι ρυθμοί από την πλευρά του Δήμου –που είναι το «αφεντικό» της πλατείας Αριστοτέλους και των υπόλοιπων κοινόχρηστων χώρων και άρα ο πλέον αρμόδιος για τη χορήγηση της άδειας για οποιδήποτε χρήση- ίσως τα φετινά Χριστούγεννα βρουν τη Θεσσαλονίκη βυθισμένη στο σκοτάδι. Αλλωστε όπως φέρεται να έχουν ξεκαθαρίσει τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν υπάρχει ούτε ευρώ για λαμπιόνια agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ