2013-10-25 00:58:05
Φωτογραφία για Ένας Άγιος Βασίλης ... με καλοκαιρινά ρούχα!
Ήταν πριν από περίπου 40 χρόνια, όταν ο νεαρός τότε Detlev Fabian επισκεπτόταν την Κρήτη. Έκτοτε, γοητευμένος από τις ομορφιές της, έρχεται στο νησί, και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο, δύο φορές το χρόνο, εξερευνώντας κάθε σπιθαμή της Κρήτης, από τη μια άκρη της ως την άλλη.

Μάλιστα είναι τέτοια η αγάπη του για τη Χερσόνησο, ώστε πέρυσι επέλεξε αυτό το φιλόξενο μέρος για να ενώσει τη ζωή του με την αγαπημένη του Angelika και να συνδέσει την ευχάριστη επισημοποίηση της μακροχρόνιας συμβίωσής του με ένα τόπο που γνωρίζει πια καλά και θεωρεί ... δεύτερη πατρίδα του!

Ο 68χρονος, σήμερα, Detlev βρίσκεται ξανά στην αγαπημένη του Χερσόνησο, όχι για να παραλάβει ένα τιμητικό βραβείο ως πιστός επισκέπτης του δήμου - αυτό το παρέλαβε πέρυσι μαζί με τη σύζυγό του - αλλά για ακόμη μία φορά να προσφέρει. Αυτή τη φορά λίγο πιο ... φανερά.

Ο Detlev και η Angelika επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης, το ΚΑΠΗ της Χερσονήσου προκειμένου να δωρίσουν ένα καινούριο πτυσσόμενο τροχήλατο περιπατητήρα, που έφεραν από τη Γερμανία προκειμένου να το χαρίσουν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.


Μάλιστα, για να μπορέσουν να το βάλουν στο αεροπλάνο, ο Detlev, που φαίνεται ότι ... κάτι έχει υιοθετήσει από την ελληνική ευρηματικότητα, είπε ότι ανήκει στη σύζυγό του, η οποία έχει κάποιο πρόβλημα στην πλάτη. Μπορεί η Angelika, όντως, να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χρειάζεται υποβοήθηση στις μετακινήσεις της. Σε κάθε περίπτωση, ο περιπατητήρας έφθασε στο ΚΑΠΗ, μετά από πρόταση και του δημάρχου Ζαχαρία Δοξαστάκη, δίνοντας μεγάλη χαρά στους εργαζόμενους αλλά και τα μέλη του, που μάλιστα για να ευχαριστήσουν το ζεύγος των Γερμανών, τους δώρισαν ένα σετ κεντημένες πετσέτες και ένα detlev fabian angelika ΚΑΠΗ Γερμανοί βοήθεια οικογένειες περιπατητήρας τουρίστες χερσόνησος

Ολόκληρη ... επιχείρηση στήθηκε για να μεταφερθεί το μηχάνημα στην Κρήτη!

Τον περασμένο Μάιο, ο 68χρονος συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του δήμου Βερολίνου ζήτησε να του συστήσουν τρεις οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα, προκειμένου να βοηθήσει. Όντας συνταξιούχος, και σίγουρα όχι πλούσιος, αλλά με μια περιορισμένη δυνατότητα να προσφέρει βοήθεια, είχε στη διάθεσή του 300 ευρώ, τα οποία αποφάσισε να προσφέρει σε τρεις οικογένειες που τα χρειάζονταν.

Από τις κοινωνικές λίστες του δήμου Χερσονήσου βρέθηκαν τρεις περιπτώσεις ανθρώπων, που ο Detlev γνώρισε προσωπικά και μάλιστα ... συνόδευσε στο σούπερ μάρκετ! Ο 68χρονος μαζί με την Ελληνίδα μητέρα δύο παιδιών επέμεινε να ψωνίσει ό,τι χρειαζόταν για το σπίτι και μάλιστα όταν στο ταμείο ο λογαριασμός "βγήκε" 89 ευρώ, έστειλε τη γυναίκα ξανά στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει κάποια πράγματα ακόμη, προκειμένου να συμπληρωθούν τα 100 ευρώ. Κατόπιν, με το αυτοκίνητό του, μετέφερε τη γυναίκα και τα ψώνια στο σπίτι, τη βοήθησε να τα μεταφέρει στο σπίτι και ευχαριστημένος έφυγε.

Η συνέχεια δόθηκε με μια γυναίκα από την Πορτογαλία, η οποία μητέρα ενός κοριτσιού με κινητικά προβλήματα και ετοιμόγεννη στο δεύτερο παιδί της, είχε πρακτικά εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, καθώς ο πατέρας των παιδιών, είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του ... με άγνωστο προορισμό. Η γυναίκα, αν και ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα της, δεν μπορούσε καθώς για να πάρει το παιδί μαζί της, ήταν απαραίτητη η συγκατάθεση του πατέρα, ο οποίος όμως ... αγνοείται!

Η γυναίκα που τότε ζούσε στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, μαζί με τον αεικίνητο Γερμανό, έκαναν ψώνια για το σπίτι. Ως και σήμερα ο 68χρονος, που στο Βερολίνο ασχολείται με κοινωνικά projects, προσφέρει εθελοντική εργασία βοηθώντας ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και διατηρώντας ένα κέντρο εκπαίδευσης για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και παράλληλα διδάσκει τεχνικές αυτοάμυνας (!), ρωτάει για την οικογένεια!

Το τρίτο μέρος του ποσού που διέθεσε ο Γερμανός, πήγε σε μια γυναίκα 55-60 ετών, που ζει στα Αγριανά, σε συνθήκες που οι διαμένοντας στις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ούτε καν θα διανοούνταν! Με ένα ... ελενίτ πάνω από το κεφάλι της, στο πατρικό της σπίτι, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, καθώς λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να εργαστεί. Ολομόναχη, αγωνίζεται για να επιβιώσει και στο πρόσωπο του 68χρονου Detlev βρήκε ένα φύλακα - άγγελο, που τη βοήθησε ... ως και τα τρόφιμα να βάλει στο ψυγείο!

Ο Detlev Fabian βρίσκεται, αυτή την περίοδο, στην Κρήτη και εκτός από τον περιπατητήρα που δώρισε στο ΚΑΠΗ, ήρθε, όχι με 300 αλλά, με 600 ευρώ για οικογένειες που έχουν ανάγκη.

"Είπα σε μία φίλη στη Γερμανία για αυτή την ιδιωτική προσπάθεια και συγκινημένη πρόσφερε κι αυτή 300 ευρώ για την Ελλάδα!" - είπε σε φίλους του από την Κρήτη. Με την ίδια "τακτική" μοίρασε από 100 ευρώ, σε ψώνια, σε πέντε οικογένειες, ενώ το τελευταίο "κατοστάρικο" θέλησε να το διαθέσει σε μία μητέρα δύο μικρών παιδιών, που μόνη εγκαταλελειμμένη από τον πατέρα των παιδιών, προσπαθεί να ζήσει τα δυο αγγελούδια της.

Όταν ο Detlev πληροφορήθηκε για την περίπτωση αυτή, η οικογένεια ζούσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο τους είχαν διακόψει λόγω detlev fabian angelika ΚΑΠΗ Γερμανοί βοήθεια οικογένειες περιπατητήρας τουρίστες χερσόνησοςοφειλών. Η γυναίκα "τραβούσε" ρεύμα με μπαλαντέζα από μια γειτόνισσα, προκειμένου να ηλεκτροδοτείται τουλάχιστον το ψυγείο...

Ένας "πρέσβης" της Κρήτης

Κόντρα στο τί μπορεί να "κυκλοφορεί" στη Γερμανία, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο Detlev περνώντας ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κάθε χρόνο στην Κρήτη και τη Χερσόνησο, γνωρίζει πια από "πρώτο χέρι" πώς έχει επηρεάσει η κρίση τους ντόπιους, πόσο σκληρά δουλεύουν και πασχίζουν, πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες για ανθρώπους που πλέον στερούνται και τα στοιχειώδη...

Αυτός ο "πρέσβης" της Κρήτης στο εξωτερικό, μιλάει για την Ελλάδα, ενώ δε διστάζει να παραδεχτεί την υπεροψία των Γερμανών αλλά και την άγνοιά τους σε σχέση με όσα πραγματικά συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η αγάπη τους για την Κρήτη και τους ανθρώπους της που τον καλοδέχονται, κάθε φορά που έρχεται εδώ και περίπου 4 δεκαετίες, τον έκανε να πει σε φίλη του στην Κρήτη: "Θέλω να έρθω να μείνω εδώ για πάντα!"

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ