2013-10-25 00:52:06
Φωτογραφία για Απολύσεις σεκιούριτι λόγω μη διοργάνωσης εξετάσεων ΚΕΜΕΑ-ΕΟΠΠΕΠ
του Ευρυσθένη Λιμνιώτη, Δρ. Εγκληματολογίας, Εκπαιδευτής Ασφάλειας

Οι εξετάσεις πιστοποίησης «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» από το ΚΕΜΕΑ και τον ΕΟΠΠΕΠ έχουν καθυστερήσει παραπάνω από ένα μήνα. Η καθυστέρηση αυτή δεν θα προκαλούσε κανένα μεγάλο θέμα, εάν δεν συνοδεύονταν (από 08/10/2013) με την υποχρεωτική προσκόμιση του εν λόγω πιστοποιητικού για όσους θέλουν όχι μόνο να αποκτήσουν νέα άδεια εργασίας αλλά και για να ανανεώσουν αυτή που ήδη κατέχουν.

Ψάχνοντας μέσα στο λαβύρινθο των κανονιστικών διατάξεων και νομικών κειμένων για το τι συμβαίνει και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση (αφού ΚΕΜΕΑ και ΕΟΠΠΕΠ φαίνεται να αλληλοκατηγορούνται) κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τη «ζημιά» την έχει κάνει ο Ν.4186/2013: «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» που το Υπουργείο Παιδείας πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή. Μέσω αυτού του νόμου φαίνεται να αλλάζει το πλαίσιο για τις πιστοποιήσεις των επαγγελμάτων και καταργήθηκαν οι υπάρχουσες επαγγελματικές ειδικότητες (μαζί και η ειδικότητα «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας).


Τελικά όμως οι ευθύνες τελειώνουν στο Υπουργείο Παιδείας που έφερε ένα νέο νόμο ;; Υποτίθεται ότι πριν πάει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή γίνεται δημόσια διαβούλευση και οι φορείς που έχουν ενδιαφέρον καταθέτουν τις απόψεις τους και επισημαίνουν τα πιθανά κενά που ίσως δημιουργούνται. Άραγε το ΚΕΜΕΑ και ο ΕΟΠΠΕΠ συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία ιδιαίτερα τη στιγμή που ολόκληρα άρθρα του νόμου είναι αφιερωμένα στις διαδικασίες πιστοποίησης των επαγγελμάτων ;;

Η σημερινή κατάσταση δείχνει ότι κανείς από τους ιθύνοντες δεν φαίνεται να ασχολήθηκε υπεύθυνα με το θέμα και τρέχουν τελευταία στιγμή να μαζέψουν τα «σπασμένα». Όμως δυστυχώς όσο ΚΕΜΕΑ και ΕΟΠΠΕΠ προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο εργαζόμενοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας στον κλάδο των σεκιούριτι απολύονται (λόγω μη ανανέωσης άδειας εργασίας) και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις χωρίς αποζημίωση.

Και το χειρότερο… όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει έστω και μία παραίτηση για λόγους ευθιξίας… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ