2013-10-25 10:44:24
Φωτογραφία για Το τεστ DNA θα δώσει τέλος στο μυστήριο της Μαρίας
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείγματος DNA γυναίκας Ρομά της Βουλγαρίας ενδέχεται τις επόμενες ώρες να δώσει τέλος στο θρίλερ που εξελίσσεται επί μία εβδομάδα για... τον εντοπισμό των βιολογικών γονέων της μικρής Μαρίας, η οποία διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Χθες έγινε γνωστό ότι η βουλγαρική αστυνομία εντόπισε οικογένεια Ρομά, η οποία εμφανίζεται ως η πραγματική οικογένεια της ξανθής Μαρίας. Σύμφωνα με τη βουλγαρική αστυνομία, η μητέρα της κατάγεται από την πόλη Νικολάεβο και έχει συνολικά 10 παιδιά, κάποια από τα οποία μοιάζουν με τη Μαρία.

Μιλώντας στην τηλεόραση η Ρομά Σάσα Ρούσεβα, υποστήριξε ότι είναι η βιολογική μητέρα της Μαρίας. Οπως είπε, το διάστημα που γεννήθηκε το κορίτσι, τον Ιανουάριο του 2009, η ίδια βρισκόταν στην Ελλάδα και γέννησε το παιδί στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική αστυνομία η γυναίκα όντως βρισκόταν για ένα διάστημα στην Ελλάδα, όμως στην περιοχή της Πάτρας.


Οπως είπε η ίδια η γυναίκα, έδωσε το παιδί στην οικογένεια των Ελλήνων Ρομά, καθώς δεν μπορούσε να το συντηρήσει και επειδή θεώρησε ότι έτσι θα μεγαλώσει καλύτερα. Αρνήθηκε παράλληλα ότι έλαβε οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα.

Πληροφορίες από τα βουλγαρικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι γείτονες της οικογένειας ισχυρίζονται ότι το παιδί δόθηκε στους Ελληνες Ρομά με αντάλλαγμα 250 ευρώ. Το αποτέλεσμα του DNA αναμένεται να βγει ακόμα και σήμερα.

Πάντως, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Αστυνομία ενημερώθηκε επίσημα αργά χθες το βράδυ για τη σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών ερωτήθηκε για το θέμα στο περιθώριο της συνάντησης που είχε χθες με τον κ. Νίκο Δένδια δεσμεύτηκε να βρει άμεσα στοιχεία για να βοηθήσει τις έρευνες.

Πληροφορίες από άλλη αστυνομική πηγή ανέφεραν ότι μια γυναίκα είχε συλληφθεί στις αρχές του 2013 στη Θεσσαλονίκη καθώς, μετά τη γέννα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, προσπάθησε να πουλήσει το βρέφος. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, καθώς η φερόμενη ως φυσική μητέρα της Μαρίας ονομάζεται Σάσα Ρούσεβα, ενώ η γυναίκα που έχει συλληφθεί ονομάζεται Εβελίνα Σέλεβα.

Στη Μυτιλήνη

Την ίδια ώρα, ξετυλίγεται το κουβάρι και της υπόθεσης εντοπισμού βρέφους στα χέρια ζευγαριού Ρομά στη Μυτιλήνη. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι το έχουν πάρει από γυναίκα Ρομά που ζει στην Αθήνα για να το μεγαλώσουν, καθώς οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν δικά τους παιδιά. «Προφανώς υπήρξε αναστάτωση, γιατί η υπόθεση συνέπεσε με εκείνη της μικρής Μαρίας αλλά είναι πολύ διαφορετική. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στη Μυτιλήνη η βιολογική μητέρα του παιδιού προκειμένου να πιστοποιήσει η ίδια ότι έδωσε το παιδί στους συγκεκριμένους ανθρώπους. Το νεαρό ζευγάρι Ρομά και η μητέρα του ενός εκ των δύο έχουν συλληφθεί και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ