2013-10-25 10:48:07
Φωτογραφία για Λέτα: Δεν θα αναστείλουμε τις συνομιλίες με ΗΠΑ για το ελεύθερο εμπόριο
Η Ευρωπαϊκή Eνωση δεν θα αναστείλει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. «Δεν υπάρχει... καμία σχέση μεταξύ αυτού του συμβάντος (των αναφορών για κατασκοπική δράση των ΗΠΑ) και των διαπραγματεύσεων για την TTIP», είπε ο Λέτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Λέτα, οι ηγέτες της ΕΕ ζήτησαν από την γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να απαιτήσουν διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με τις αναφορές για πρακτικές κατασκοπείας από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ειδικά την NSA.

Οι ηγέτες της ΕΕ είχαν αποφασίσει από κοινού ότι «για λογαριασμό των Ευρωπαίων υπάρχει η αμοιβαία επιθυμία για την αλήθεια», τόνισε ο ιταλός Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν πληροφορίες», οι οποίες, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες «θα βοηθήσουν στην αποσαφήνιση και τη συνεργασία με τις ΗΠΑ προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη και να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ