2013-11-01 12:27:07
Φωτογραφία για Ριζική αναμόρφωση του νόμου για τη φορολογία ακινήτων ζητεί το ΠΑΣΟΚ
Ορους για να στηρίξει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θέτει το ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του σχετικού, διευρυμένης σύνθεσης Κοινοβουλευτικού Τομέα του κόμματος. Στη χθεσινή παρουσίαση, ο κ. Φίλ. Σαχινίδης εξέθεσε... στους βουλευτές τα σημεία του νομοσχεδίου σε σύγκριση, μάλιστα, με τη σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως αρνητικό για τον νόμο που έχει διαμορφωθεί από το υπ. Οικονομικών, όλοι οι βουλευτές συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει ριζική αναμόρφωση, ενώ κάποιοι ζήτησαν ακόμη και την απόσυρση του νομοσχεδίου. Από τη Χαρ. Τρικούπη αφέθηκαν αρκετές αιχμές για τους χειρισμούς του κ. Γ. Στουρνάρα προ περίπου ενός έτους, κάτι που, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οδήγησε στην επέκταση του Ειδικού Τέλους για ακόμη ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ζητεί (δίχως να αμφισβητεί τον στόχο των 2,9 δισ.) πρώτον, την εισαγωγή αφορολόγητου ποσού για ειδικές ομάδες, δεύτερον, την ειδική αντιμετώπιση των κατ’ επάγγελμα αγροτών, προκειμένου να μην αντιστραφεί το ρεύμα επιστροφής στην παραγωγή
. Και τρίτον, την -έμμεση- επαναφορά ενός είδους Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), έτσι ώστε να φορολογείται, όπως λένε, δικαιότερα όποιος διαθέτει πολλά ακίνητα υψηλής αξίας. Τονίζεται, ότι στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι δίχως τις συγκεκριμένες αλλαγές, ο νέος νόμος δεν θα περάσει από τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κ. Π. Ρήγας και Κ. Σκανδαλίδης ζήτησαν φορολόγηση με βάση το Ε9, δηλ. το περιουσιολόγιο. Ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι η επέκταση του φόρου στους αγρότες «προφανώς απαλλάσσει κάποιους από τη φορολογία». Ο κ. Ι. Δριβελέγκας άφησε αιχμές για τη μετάβαση των 80 βουλευτών στο υπ. Οικονομικών και έκανε λόγο περί «δήθεν διαπραγμάτευσης». Παρόμοια δήλωση έκανε και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. «καλό είναι να θυμούνται τι έλεγαν για το χαράτσι στις εκλογές του Μαΐου». Ο κ. Ι. Κουτσούκος παρατήρησε ότι δεν πρόκειται για φόρο περιουσίας, αλλά για φόρο ακινήτων, ενώ οι κ. Γ. Ντόλιος και Μιχ. Κασσής ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, στη Χαρ. Τρικούπη προκάλεσε οργή η δήλωση του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «μήτρα της διαπλοκής με μηχανισμούς λεηλασίας στελεχωμένους από την Αριστερά». Οι δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη, τον οποίο στο ΠΑΣΟΚ περιγράφουν ως «επικαλούμενο τις σχέσεις του με την ηγεσία της Ν.Δ.», προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών όπως ο κ. Θ. Μωραΐτης, ωστόσο το απόγευμα επενέβη και η Χαρ. Τρικούπη. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος τονίζεται ότι οι δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη εντάσσονται στην προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας, η οποία, τελικά, στρέφεται κατά της πολιτικής σταθερότητας της χώρας και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΛΟΝΣΟ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΛΟΝΣΟ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ