2013-11-01 12:31:05
Φωτογραφία για Δεκαήμερο εκπτώσεων από σήμερα - «Όχι» του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου στο άνοιγμα των επιχειρήσεων την Κυριακή
Ξεκινά σήμερα το δεκαήμερο εκπτώσεων και στα εμπορικά καταστήματα του Ρεθύμνου, το οποίο θα διαρκέσει από την 1η Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Στο Ρέθυμνο, ο εμπορικός σύλλογος – σε αντίθεση με... άλλους συλλόγους της χώρας – προτείνει στους επιχειρηματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 αυτή θα είναι η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων «mid-season sales» και υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά τον νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

- Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

- Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.


Στο πλαίσιο αυτό, η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2013 και θα λήγει 10 Νοεμβρίου -και όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, γνωστοποιείται ότι οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, όπως άλλωστε ίσχυε μετά την τροποποίηση του ν. 3769/2009. Αυτό που απαγορεύεται είναι η ανακοίνωση προς το κοινό και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τάσσεται ο Σύνδεσμος λογιστών και υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου, δηλώνοντας ότι συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 3 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 ΝΟΕΜΒΡΗ είναι η 1η μέρα κατάργησης της Κυριακής Αργίας. 

Η Κυβέρνηση ξηλώνει την Κυριακή – Αργία και επιτρέπει (για πρώτη φορά μετά το 1908) στα εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα να ανοίγουν κατ’ ελάχιστο 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ μετά από αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα ώστε τα καταστήματα να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και μέχρι 52 Κυριακές.

Η Κυβέρνηση, αφού μείωσε τους μισθούς, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί τώρα και το τελευταίο κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων: την Κυριακή – Αργία. 

Η μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής, είναι μάχη όλων των εργαζομένων.

Με την απεργία μας αυτή αντιδρούμε και περιφρουρούμε την Αργία της Κυριακής.

Απεργήστε όλοι σας και αντιδράστε στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Είστε όλοι σας καλυμμένοι από την προκύρξη της απεργίας από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και τον σύνδεσμό μας.

Όλοι και Όλες στην απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη».
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ