2013-11-01 15:18:06
Φωτογραφία για Ο Σνόουντεν θα καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα για τις παρακολουθήσεις της NSA στη Γερμανία
Την προθυμία του να συνδράμει ως μάρτυρας σε γερμανική έρευνα για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις διαμήνυσε ο πρώην σύμβουλος της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, σε συνάντηση που είχε... στη Μόσχα με γερμανό βουλευτή της αντιπολίτευσης - ενώ η υπόθεση της κατασκοπευτικής δράσης των ΗΠΑ έχει αναδειχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα στο Βερολίνο μετά τα περί παρακολούθησης του κινητού της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Ο βουλευτής των Πρασίνων, Χανς-Κρίστιαν Στόμπελε, ο οποίος συνάντησε τον Σνόουντεν στη ρωσική πρωτεύουσα, τόνισε πως του έδωσε την εντύπωση ότι «γνωρίζει πολλά» και πήρε επιστολή του νεαρού που ανέλαβε να παραδώσει στη γερμανική κυβέρνηση και τις εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου.

Την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί και συνέντευξη Τύπου για το περιεχόμενο της επιστολής του Σνόουντεν.

Το κατά πόσον ο Σνόουντεν θα μπορούσε να πάει στη Γερμανία είναι θολό. Ο βουλευτής που τον συνάντησε ανέφερε ως πιθανή και την ενδεχόμενη κατάθεση του Σνόουντεν χωρίς να βρεθεί στη Γερμανία, εγείροντας όμως ταυτόχρονα και το ενδεχόμενο μετάβασής του στη Γερμανία με «ιδιαίτερο καθεστώς».

Ο Σνόουντεν έχει λάβει προσωρινό πολιτικό άσυλο στη Ρωσία καθώς οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του για να δικαστεί για τις διαρροές των στοιχείων για τις παρακολουθήσεις της NSA, που έχουν φέρει την αμερικανική διπλωματία σε δεινή θέση.
Τα Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ