2013-11-01 16:44:16
Φωτογραφία για Ηλεία: Δημοπρατούνται έργα 12,5 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Κατακόλου!
Μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να δημοπρατηθούν τα έργα για το λιμάνι του Κατακόλου, ύστερα από την έγκριση των τευχών δημοπράτησης και την αποστολή τους την Πέμπτη από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Τα έργα παρουσίασαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δημήτρης Αποστολόπουλος και ο προϊστάμενος μελετών της Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Μπούλιαρης. Πρόκειται για τη μελέτη που περιλαμβάνει τα έργα επέκτασης του προσήνεμου μόλου στα 150 μέτρα, την εκβάθυνση και επέκταση της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, την κατασκευή και νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας για επέκταση της κεντρικής προβλήτας καθώς και την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 206 μέτρων και πλάτος 8 μέτρων με συνολικό προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ.

«Η θετική κατάληξη, θέλω να θυμίσω, είχε την αφετηρία της διαμόρφωσης τους από το Master Plan του λιμένος Κατακόλου από το 2007 που το αναθέσαμε έως την δημοσίευση του στο ΦΕΚ το Μάιο του 2012. Το Master Plan δρομολογεί όλες τις εξελίξεις και όλες τις αναγκαίες μελέτες. Θα ήταν παράλειψη μου αν δεν αναφερόμουν στη συνεισφορά του Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα που υπέγραψε την ένταξη και την τροποποίηση του εργου, στη μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Δημήτρη Αποστολόπουλο, στον Νίκο Μπούλιαρη, Προϊστάμενο Μελετών της Π.Ε. Ηλείας και των υπηρεσιών της ΠΔΕ, που προσέφεραν πολλά για να έχουμε ευτυχή κατάληξη. Το Λιμάνι του Κατακόλου μπαίνει σε έναν νέο «δρόμο» και μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάταξης και ανάπτυξης της Ηλείας», είπε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας.

«Ιστορική στιγμή»

Σε δηλώσεις του από την πλευρά του ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως ο δήμος του Πύργου βρίσκεται σε ιστορική στιγμή, καθώς δικαιώνεται ο αγώνας που ξεκίνησε το 2007 με μπροστάρη τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δημήτρη Αποστολόπουλο και αναμένεται να ξεκινήσουν έργα τα οποία θα κατοχυρώσουν το λιμάνι, ως ένα μεγάλο λιμάνι με τουριστική επισκεψιμότητα. Επίσης ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ έστειλε μήνυμα συνένωσης από όλους τους φορείς.

«Αυξάνεται η ασφάλεια του λιμένα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δημήτρης Αποστολόπουλος τόνισε πως με τα νέα αυτά έργα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ασφάλεια στο λιμάνι ως προς τον κυματισμό, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιμύκηνση της τουριστικής περιόδου για περισσότερους μήνες. Επίσης ο κ. Αποστολόπουλος, σχολίασε πως τα έργα αυτά θα τονώσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Στην τοποθέτησή του ο προϊστάμενος μελετών της Π.Ε. Ηλείας, μίλησε για την ταχύτητα ολοκλήρωσης των μελετών και την γρήγορη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης.

Προχωρά η παρακαμπτήρια οδός Λαστέικα – Αγίου Ιωάννη

Όπως ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη για το έργο που αφορά την «Κατασκευή οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Άγιου Ιωάννη – Κατάκολο» με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ περίπου, έχουν ήδη υποβληθεί στην Δ.Τ.Ε. όλες οι οριστικές μελέτες και εντός του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η σύνταξη του κτηματολογίου, προκειμένου να προχωρήσει η κήρυξη της αναπαλαίωσης – απαλλοτρίωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 30ήΙουνίου του 2014 και αμέσως μετά θα προχωρήσει η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ