2013-11-01 16:52:10
Φωτογραφία για Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε στο κέντρο της Αθήνας
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.300 ευρώ, ποσό με το οποίο αποπειράθηκε να... δωροδοκήσει τους αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τ.Α. Ομόνοιας προχθές (30-10-2013) το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ένας 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβάνου, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, είχε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με δήλωσή του προερχόταν από την πώληση πλαστογραφημένων εγγράφων και το οποίο προσέφερε στους αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της ενεργητικής δωροδοκίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τ.Α. Ομόνοιας, ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει στην οικία του στο κέντρο της Αθήνας, εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία διέθετε σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας, αποκοιμίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.


Στο διαμέρισμα του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο (2) εκτυπωτές, πέντε (5) συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων, τρεις (3) κάρτες μνήμης, μία (1) συσκευή πλαστικοποίησης, ένα (1) φορητό DVD και τρεις (3) χαρτοκόπτες.

· Τέσσερις (4) φωτογραφίες τρίτων προσώπων.

· Ένα (1) κενό διαβατήριο.

· Έξι (6) πλαστά χαρτόσημα.

· Μία (1) σελίδα χάρτου με ονοματεπώνυμα αλλοδαπών.

· Πλήθος κενών φύλλων χαρτιού ροζ και κίτρινου χρώματος, όμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την έκδοση δελτίων αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπών.

· Πλήθος κενών πλαστικοποιημένων καρτών.

· Επτά (7) αποκόμματα με ιριδίζοντα σήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ