2013-11-02 00:12:05
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί υποκλοπών
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση μετά τη μήνυση του δικηγόρου Αθηνών Άγη Τάτση, με την οποία ζητούσε την ποινική δίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου για παραβίαση μυστικών της πολιτείας για τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών για την υπόθεση των υποκλοπών.

Τη μήνυση είχε καταθέσει στο Α.Τ. Παπάγου ο δικηγόρος και με αυτή ζητούσε να ασκηθεί εναντίον του δίωξη περί κακουργηματικών πράξεων και να συλληφθεί εντός του αυτοφώρου, καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία κάτι όμως που δεν θεωρήθηκε ότι απαιτείται.

Στη μήνυσή του ο δικηγόρος, που θα κληθεί και ως πρώτος μάρτυρας, υποστηρίζει ότι «αν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου είναι αληθείς συνιστούν αποκάλυψη μυστικών πολιτείας και εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της, ενώ αν δεν είναι αληθείς συνιστούν και πάλι έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη».

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Πάγκαλος είχε αποκαλύψει πως «η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα».

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ