2013-11-02 11:55:06
Φωτογραφία για Για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας εγκαλείται ο Μ. Καρχιμάκης
Για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας είναι υπόλογος ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μιχάλης Καρχιμάκης, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν απόρρητα στοιχεία της ΕΥΠ... Ο 3ος τακτικός ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, που ασχολείται με την υπόθεση των υποκλοπών επί Κώστα Καραμανλή, έχει καλέσει τον κ. Καρχιμάκη σε απολογία καθώς σε αναφορά στελέχους της ΕΥΠ το Σεπτέμβριο του 2005 αναφέρεται ο πρώην βουλευτής είχε πιέσει μια γυναίκα – υπάλληλο της Υπηρεσίας να του δώσει απόρρητα έγγραφα.

Μάλιστα σύμφωνα με την αναφορά, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, φέρεται να είπε στην υπάλληλο, η οποία έχει ήδη απολογηθεί για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας: "Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά...."

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος μετακινήθηκε από την θέση της, ενώ απολογούμενη αρνήθηκε ότι χορηγούσε απόρρητα έγγραφα στον Μιχάλη Καρχιμάκη. Ωστόσο, πριν από τρεις εβδομάδες, ανακριτής και άνδρες της κρατικής ασφάλειας έκαναν έρευνα στο σπίτι του πρώην βουλευτή και κατέσχon έγγραφα, τα οποία φαίνεται ότι συνδέονται με αρχεία της ΕΥΠ.


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεν βρέθηκαν διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα εκτός από ένα έγγραφο του υπουργείου Άμυνας για την περίπτωση της πτώσης του ελικοπτέρου Σινούκ στην Χαλκιδική που του εστάλη το 2006 ως βουλευτή αρμόδιου τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Άμυνας.

Σημαντική κατάθεση

Επιπλέον, ο ανακριτής της υπόθεσης, η οποία πλέον έχει συνενωθεί με τη δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, φέρεται πως έχει στα χέρια του σημαντική κατάθεση όσον αφορά το σκέλος των υποκλοπών.

Ο μάρτυρας φέρεται να έχει κατονομάσει αλλοδαπό στον οποίο αποδίδει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, η οποία ως γνωστό διαδραματίστηκε το 2004 και δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2005.

Ο κατονομαζόμενος αλλοδαπός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητά του καθώς και το κατά πόσο παραμένει στην χώρα.

Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το «θέμα των υποκλοπών του 2005».

Ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».

Καρχιμάκης: Απολύτως αβάσιμα τα όσα γράφονται

Για σκευωρία και προσπάθεια φίμωσής του έκανε λόγο ο ίδιος ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Στη δήλωση που διένειμε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει:

«Όλα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια.

Υπήρξα και παραμένω ο άνθρωπος και πολιτικός που τολμά να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, επειδή παγίως απέβλεψα στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και κυρίως στο σεβασμό και την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.

Οι ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή τους συμπεριφορά.

Η εναντίον μου σκευωρία θα καταρρεύσει .

Και όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα, πλανώνται πλάνην οικτράν...» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ