2013-11-02 15:40:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Eκτός ΕΟΠΥΥ καρδιολόγος για υπερσυνταγογράφηση
Εκτός ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν εκτός συστήματος ΕΟΠΥΥ καθώς φέρονται να είχαν στήσει βιομηχανία υπερσυνταγογράφησης και παραπεμπτικών προς ιδιωτικές κλινικές, Από τους 87 γιατρούς που ελέγχθησαν οι 59 θα βρεθούν εκτός συστήματος ΕΟΠΥΥ για τέσσερις μήνες. Ανάμεσά τους κι ένας καρδιολόγος στην Πάτρα. Οι συγκεκριμένοι γιατροί εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έγινε με εντολή του υφυπουργού Υγείας Αντ. Μπέζα.

Μεταξύ αυτών των γιατρών είναι ενδροκρινολόγος στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος είχε συνολική δαπάνη 240.000 ευρώ, είχε δώσει πάνω από 4.000 παραπεμπτικά ενώ είχε πάνω από 34.000 ιατρικές πράξεις σε συγκεκριμένα θεραπευτήρια.

Επίσης ορθοπεδικός στη Λάρισα με συνολική δαπάνη 170.000 ευρώ είχε δώσει πάνω από 1.000 παραπεμπτικά και είχε δώσει σχεδόν 8.000 ιατρικές πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.

Ακόμη καρδιολόγος στην Πάτρα με συνολική δαπάνη πάνω από 150.000 ευρώ είχε δώσει πάνω από 2.000 παραπεμπτικά και είχε δώσει πάνω από 16.000 ιατρικές πράξεις σε συγκεκριμένο πάροχο.


Οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ έδειξαν ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί έγραφαν ένα πακέτο εξετάσεων, που πολλές από αυτές δεν χρειάζονταν, ενώ έδιναν και επαναληπτικό πακέτο, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να χρεώνεται ξανά και ξανά.

Ο έλεγχος έδειξε ότι κάποιοι γιατροί έδιναν παραπεμπτικά που δεν ήταν της ειδικότητάς τους. Χαρακτηριστικά ορθοπεδικός έδωσε παραπεμπτικό για καρκίνο του προστάτη και ενδροκρινολόγος έδωσε παραπεμπτικό για τρίπλεξ φλεβών κάτω άκρων.

Όλοι κλήθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για εξηγήσεις, ωστόσο αρκετοί δεν προσήλθαν καθώς δεν θέλησαν να εξηγήσουν για ποιο λόγο ξεπέρασαν το όριο. Εάν διαπιστωθεί ότι και στο παρελθόν είχαν παρόμοια συμπεριφορά τότε θα τους επιβληθεί μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και θα διακοπεί η σύμβασή τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ