2013-11-03 11:52:06
Φωτογραφία για Πανιατρικό μέτωπο εναντίον υπουργείου Υγείας
Κατά την πολύωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μεταξύ του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεωργίου Πατούλη και των εκπρόσωπων των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων επαγγελματιών της υγείας αποφασίστηκαν:

α) η συμμετοχή στην κινητοποιήσεις της 6/11/2013 της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την υγεία,

β) στις 7/11/2013 επίσχεση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις,

γ) νέα διευρυμένη συνάντηση του Πανυγειονομικού Μετώπου στις 9/11/2013 για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων: ο Φ.Πατσουρακος, Ταμίας ΙΣΑ και Προεδρος Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Καρδιολογων Ελλαδος -Προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπ Σωματειων Κλινικοεργαστηρ. Ειδικοτητ. (ΠΟΣΚΕ),Γ. Δατσέρης Μελος ΔΣ ΙΣΑ και Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ι.Α , οΘ.Χατζηπαναγιωτου, Προεδρος Πανελληνιας Ομοσπονδιας Σωματειων Ιδ.Πρωτοβαθμιας Υγειας (ΠΟΣΙΠΥ) και Προεδρος της Ενωσης Πυρηνικων Ιατρων, , η Μ.Καλαμαρη αντιπροεδρος ΠΟΣΙΠΥ, ο Σ
. Κραμποβιτης Προεδρος της Πανελληνιας Επαγγελμ.Ενωσης Εργαστηρ. γιατρων Βιοπ.-Κυττ.παθ/τομων, ο Α. Πλακιωτης επιτιμος Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, ο Θ.Γεωργακοπουλος Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων ακτινολογων, ο Γ.Βουγιουκας Προεδρος του Πανελληνιου Συνδεσμου Ιατρικων Διαγνωστικων Κεντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο Π.Κασαπιδης Προεδρος της Επαγγελματικης Ενωσης Γαστρεντερολογων Ελλαδας, ο Γ.Χρονόπουλος Πρόεδρος του Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, Κ.Νταλουκας Προεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιατρων Αττικης, ο Γ.Τσαγρης Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εργαστηριουχων Φυσικοθεραπευτων, ο κ.Γκουβάτσος και κ. Μαρσέλλου Ένωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Τσάτσος Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, ο κ. Σταμούλης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ο κ. Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ και η κ. Κεσίδου Γ.Γ Της Ένωσης ΩΡΛ ΕΛ. Επαγγελματιών. 

Παράλληλα, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση όλων των εργαστηριακών γιατρών, η Γενική της ΠΕΕΒΙ όπου συζητήθηκε το άνοιγμα της άσκησης του ιατρικου επαγγέλματος από το Ν.3919, ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τα πεπραγμένα του ΕΟΠΥΥ κατά την διετή σύμβαση μέχρι σήμερα και τα νεα κυβερνητκά μέτρα για το αναδρονικό rebate, το clawback και τις ελεγκτικές εταιρείες.

Σε κοινούς άξονες κινητοποιήσεων και ενεργειών συμφώνησαν για το επόμενο διάστημα ο ΙΣΑ και η ΠΕΕΒΙ για να αντισταθούν απέναντι στην εκχώρηση της Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να διεκδικήσουν ένα δίκαιο και ισότιμο πλαίσιο εργασίας για όλους τους εργαστηριακούς γιατρούς μέλη του ΙΣΑ, μέσα από την αγωνιστικότητα, τη νομιμότητα και την επιστήμη.

Στη γενικη συνέλευση της ΠΕΕΒΙ συμμετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκος, η Πρόεδρος του ΙΣ Περαιά Β.Ανεμοδουρά, η Πρόεδρος του ΙΣ Πάτρας Α.Μαστοράκου και ο Πρόεδρος του ΙΣ Κορίνθου Π.Παπαναγιώτου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ