2013-11-03 19:55:06
Φωτογραφία για «ΕΝΟΧΟΙ …. χωρίς κουκούλα»!
Γράφει ο Κώστας Βουλγαράκης

Είναι βέβαιο ότι τους δολοφόνους των δύο νέων στο Νέο Ηράκλειο, δεν θα τους συλλάβετε, ίσως γιατί δε μπορείτε, ίσως γιατί δε θέλετε Μπορείτε όμως να συλλάβετε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της δολοφονίας, διότι πράγματι υπάρχουν «καραμπινάτοι» αυτουργοί … χωρίς κουκούλες !!

Είναι όλοι αυτοί, που εδώ και ένα μήνα σπεκουλάρισαν με τους τραμπούκους της Χ.Α., με απόλυτα ιδιοτελή κίνητρα (ψηφοθηρίας) και τώρα, αφού τους ξεδόντιασαν, τους έριξαν στην αρένα, βορά στα πραγματικά θηρία της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ….. δίνοντας για άλλη μια φορά «άρτον και θεάματα», στο εξαθλιωμένο πλήθος.

Η απώλεια της ζωής και ο θάνατος δε ζυγιάζονται, δε διαφοροποιούνται …. παραμένουν θάνατος και απώλεια !! Αυτό όμως που ζυγιάζεται και διαφοροποιείται, είναι ο τρόπος που στεκόμαστε απέναντι στο θάνατο. Είναι αυτό ακριβώς, που τελικά διαφοροποιεί τον ΑΝΘΡΩΠΟ από το ΖΩΟ, που απλώς επιδιώκει ή δράττεται της ευκαιρίας, να κατασπαράξει το θύμα, για να επιβιώσει.


Δε γνωρίζω αν τα θύματα στο Κερατσίνι και στο Νέο Ηράκλειο, κρίθηκαν ένοχοι σε κάποιο σκοτεινό «λαϊκό δικαστήριο» διαταραγμένων ιδεαλιστών. Αυτό που γνωρίζω ακράδαντα, είναι ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα – σύσσωμο, εξ ολοκλήρου και εξ αδιαιρέτου – είναι αυτό που δημιούργησε αυτή την κατάσταση, τη γέννησε, την εξέθρεψε, την ανέχθηκε και τώρα τη χρησιμοποιεί, ως παρακαταθήκη …. της επιβίωσης του.

Σύσσωμο το «Κλαμπ της Συνενοχής», προσπάθησε να μας πείσει ότι η αιτία των δεινών μας, είναι ο συφερτός των παραβατικών μπράβων τραμπούκων, με την παιδαριώδη ρατσιστικο-εθνικοπατριωτική αντίληψη, το ερασιτεχνικό στρατιωτικό βήμα, τα σουγιαδάκια και τα νεροπίστολα, τους οποίους αντιμετώπισε με Χολιγουντιανό τρόπο, ασελγώντας πάνω σε κάθε έννοια συνταγματικής και δικονομικής τάξης, παραβιάζοντας κάθε αρχή ατομικής ελευθερίας και δημοκρατικού δικαιώματος (παρακολουθήσεις, εφόδους, ανώνυμους μάρτυρες, διαπόμπευση, ακραία μεταχείριση στοιχείων και ενδείξεων) – και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ, διότι σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις ΕΤΣΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να λειτουργεί το Κράτος και ο Νόμος.

Όμως για πρώτη φορά, ήρθε η επί 40 χρόνια εδραιωμένη αναρχο-αριστερίστικη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, να τους ξεμπροστιάσει, να τους αποκαλύψει και να αποδομήσει το προσωπείο τους, τόσο όσο αφορά στην πίστη και στην αποφασιστικότητας τους στην εφαρμογή του Νόμου, όσο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες τους. Αν αυτά που εφάρμοσε εν ομονοία το Κράτος, για την εξάρθρωση της «εγκληματικής» Χ.Α., τα είχε εφαρμώσει εν ομονοία και για την εξάρθρωση της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σήμερα ίσως θα ήμασταν μια άλλη κοινωνία και σίγουρα δε θα μιλάγαμε για νεκρούς. Όμως, η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν και παραμένει εδώ, επαγγελματικά ψυχρή και οργανωμένη, ισχυρή, απειλητική, προκλητική και …. «χρήσιμη» !! Αυτή είναι η μεγάλη ΑΠΕΙΛΗ, το πραγματικό «παρακράτος», ο στυλοβάτης του «Κλαμπ της Συνενοχής» και όχι οι αλητήριοι περιθωριακοί αλογο-ιδεαλιστές.

Τα όσα συνέβησαν με το χειρισμό του θέματος εξάρθρωσης της «εγκληματικής» οργάνωσης της Χ.Α., αποτελούν πλέον την κρίσιμη γραμμή ετυμηγορίας για το πολιτικό μας σύστημα :

Είτε θα χειριστεί κατά τον ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, μέθοδο και αποτελεσματικότητα την εξάρθρωση της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είτε απλά θα ομολογήσει τη συνενοχή του στην ηθική αυτουργία των νυν, των τέως και των επόμενων (απευχόμενων) δολοφονιών !!

Σήμερα, το πολιτικό σύστημα διαθέτει μια ιστορική ευκαιρία, να αντιμετωπίσει και να εξαρθρώσει την τρομοκρατία. Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, ομονόησε σύσσωμο ενάντια σε μια απειλή και αποδέχτηκε «παρεκλίνουσες» μεθοδεύσεις και χειρισμούς των Αρχών και έδειξε ότι "όταν θέλει μπορεί" .

Άρα, ούτε ηθικά, ούτε πρακτικά θα πρέπει να αγνοήσει, την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία εδώ και 40 χρόνια, ενεργώντας, κατά …. «τα καλά και συμφέροντα» !! Διότι στην πραγματικότητα, ΑΥΤΟ κάθεται στο ειδώλιο του κατηγορούμενου !!

«Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ