2013-11-03 20:00:06
Φωτογραφία για Κώστας Μαρκόπουλος: «Είναι αδιανόητο το κυνήγι να καταλήγει να κλείνει σπίτια οικογενειών…»
Ο Κώστας Μαρκόπουλος πιστεύει ότι το κυνήγι στην Ελλάδα περνά κρίσιμες στιγμές. "Πολύ φοβάμαι, ότι εάν δεν αντιδράσουμε στις πολιτικές βουλήσεις κάποιων, το κυνήγι στην Ελλάδα -μετά από 10 με 15 χρόνια- θα είναι μια... ρεζερβοποιημένη-κονσερβοποιημένη διαδικασία", μου είπε. Εκτιμά, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός Συμβουλίου Θήρας, στο οποίο θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, οικολόγοι, επιστήμονες και φυσικά οι κυνηγετικές οργανώσεις και το οποίο θα χαράζει στρατηγική και πολιτική για το κυνήγι. O Ηλείος πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κατάγεται από τη Ζαχάρω και σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του στην περιοχή που αγαπά και έχει σημαντική οικογενειακή παράδοση. Απαντώντας στα ερωτήματα της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα θανατηφόρα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τελευταία σχολιάζοντας με έμφαση τα εξής: «Είμαι λυπημένος και ταυτόχρονα πάρα πολύ οργισμένος από τα θανατηφόρα συμβάντα στο κυνήγι του αγριόχοιρου. Δεν νοείται να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα στο κυνήγι που να καταλήγουν στον θάνατο. Είναι αδιανόητο το κυνήγι μας να καταλήγει να κλείνει σπίτια οικογενειών, γιατί απλά κάποιοι δεν φρόντισαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.»


Μιλώντας για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου τι είναι αυτό που την χαρακτηρίζει;

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει στη δύναμή της 44 κυνηγετικούς συλλόγους -στην Πελοπόννησο, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο. Η δράση μας, μέσα από επιστημονική αντιμετώπιση, στοχεύει στη διατήρηση και αύξηση των φυσικών πόρων, με έργα που προάγουν τη θηραματική οικονομία και συμβάλουν ουσιαστικά στην προστασία, τη διαχείριση και στην ανάπτυξη του περιβάλλοντος. Επιδιώκουμε και το έχουμε καταφέρει να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία των συλλόγων μας παρέχοντάς τους πληροφορίες μέσα από ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τέλος, μέλημά μας είναι η ενημέρωση και η παιδεία των κυνηγών μέσα από ημερίδες και σεμινάρια επιμόρφωσης.

Δίνει παντού το «παρών» Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου δίνει παντού το «παρών» του, όχι μόνο στον τομέα δράσης της Ομοσπονδίας που είναι η Πελοπόννησος, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο καθώς και στο εξωτερικό όπου χρειάζεται να παραστεί, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα του κυνηγιού και των πολλών χιλιάδων ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό. Μπροστά σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, κοντά στους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με το κυνήγι (θηροφύλακες, υπάλληλοι γραφείων κ.α), από κοινού στους ελέγχους για την πάταξη της λαθροθηρίας…

Σε τι έκταση υπάρχει το φαινόμενο της λαθροθηρίας;

Το φαινόμενο της λαθροθηρίας είναι στα επίπεδα των περισσοτέρων περιοχών τη χώρας, δηλαδή μέτριο. Ο ρόλος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι σημαντικότατος, με στόχο πάντα την πρόληψη και την νουθεσία των κυνηγών, αλλά και με την καταστολή της λαθροθηρίας όπου αυτή εντοπίζεται, ασκεί την δραστηριότητά της. Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή -όπως άλλωστε γνωρίζουμε όλοι- συνεχίζει τη νόμιμη δραστηριότητα και λειτουργία της, προσφέροντας σημαντικότατη υπηρεσία στο περιβάλλον .
patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ