2013-11-04 08:19:10
Φωτογραφία για Πύργος: Υποτονική η «πρεμιέρα» των εκπτώσεων
Υποτονική η κίνηση στην τοπική αγορά του Πύργου την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου και πρώτη ημέρα εφαρμογής της ενδιάμεσης περιόδου εκπτώσεων με την ελπίδα να αποτελέσει το κίνητρο για να «ζεσταθεί η αγορά».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν φαίνεται να ευνοεί ιδιαίτερα τη μικρομεσαία επιχείρηση, αλλά τα μεγάλα πολυκαταστήματα και πολυεθνικές, που έχουν το περιθώριο εκπτώσεων στο καινούργιο εμπόρευμα.

Η αγορά του Πύργου, το πρωί της Παρασκευής δεν θύμισε περίοδο εκπτώσεων, κι αυτό γιατί είναι λίγες οι βιτρίνες που έχουν «πινακίδες» σχετικές με τις εκπτώσεις ενώ και κάποιοι δεν κάνουν καν εκπτώσεις, απαντώντας στους πελάτες ότι κάνουν… προσφορές.

Ωστόσο, το θέμα, όπως εξηγούν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, δεν είναι οι χαμηλές τιμές και η καλή ποιότητα προϊόντων -που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στα καταστήματα- αλλά το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα.


Κι αυτό σημαίνει ότι ο χειμώνας στην αγορά του Πύργου θα είναι «βαρύς». Πάντως, επικρατεί «ελαφρά» αισιοδοξία ότι μέχρι το επόμενο Σάββατο 9 Νοέμβρη, τελευταία ημέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα υπάρξει σχετική ανάκαμψη.

Οι ελπίδες στρέφονται στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία όμως δύσκολα μπορεί να αναστρέψει την οικονομική πραγματικότητα που βιώνει τα τελευταία χρόνια ο μικρομεσαίος έμπορος.

Ποτέ την Κυριακή

Εξάλλου, οι εμπορικοί σύλλογοι της Ηλείας έχουν λάβει ομόφωνες αποφάσεις με τις οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εξηγώντας ότι η μόνη Κυριακή που είναι εργάσιμη είναι μία - και αυτή κάθε τέλος του χρόνου, μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων δε, καλούν τα μέλη τους να σεβαστούν τις αποφάσεις και να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους τις Κυριακές και κυρίως, ζητούν από τους καταναλωτές να δώσουν κι αυτοί το δικό τους μήνυμα, μην κάνοντας ψώνια τις Κυριακές, από τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Άτυχη ημέρα»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Άτυχη ημέρα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ