2013-11-04 13:26:55
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΣΙΔΙΚ
Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, υπηρετώντας σταθερά θέσεις οι οποίες βασίζονται στην ηθική και στη δικαιοσύνη και θέλοντας να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες εξεύρεσης μίας ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης λύσης στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που προκαλείται με την εφαρμογή του μέτρου rebate/claw back και το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και την καταστροφή όλων ανεξαιρέτως (μικρών, μεσαίων ή μεγάλων μονάδων), επεδίωξε και πέτυχε συνάντηση την Παρασκευή το απόγευμα 01/11/2013 με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Αντ. Μπέζα, για να τους διατυπώσει με ατράνταχτα επιχειρήματα την ωμή πραγματικότητα, να τους εξηγήσει αναλυτικά την υπεύθυνη και έντιμη πρόταση που δημοσιεύσαμε στα Κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων της εβδομάδας που πέρασε, να τους αναγγείλουμε ότι από την προσεχή Πέμπτη 07/11/2013 ξεκινάμε επίσχεση παροχής των υπηρεσιών μας προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
. γιατί απλά λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου που προσφέρουμε (αναλώσιμα υλικά και υψηλά λειτουργικά έξοδα) κάθε ασφαλισμένος που εξυπηρετείται από τις μονάδες μας αυξάνει το χρέος μας προς τρίτους και να ερωτήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εάν θεωρεί ότι μία οιονδήποτε επιχείρηση μπορεί να είναι βιώσιμη και να συνεχίσει τη λειτουργία της όταν της ζητούν να επιστρέψει ή να μην πληρωθεί (όπως στη δική μας περίπτωση) το 50% των εισπράξεων επί του τζίρου της, οι οποίες της οφείλονται από την παροχή των υπηρεσιών της.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, από πλευράς Υπουργείου ειπωθήκαν τα εξής:

α) ότι αναγνωρίζουν πως ο προϋπολογισμός του 2013 είναι ελλειμματικός και σε διαπραγμάτευση πάντα με την τρόικα θα γίνει προσπάθεια αναμόρφωσής του,

β) ότι την εβδομάδα που τρέχει θα αποσταλούν στους παρόχους και τα ενημερωτικά σημειώματα με τα ποσά επιστροφής του claw back, έτσι ώστε μαζί με τα σημειώματα για το rebate που έχουμε ήδη παραλάβει, να έχουν ισοσκελίσει τον ελλειμματικό προϋπολογισμό του 2013 και 

γ) ότι θα συσταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μία κοινή επιτροπή για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή, είμαστε ακόμη στη σφαίρα της θεωρίας και των προθέσεων και η πραγματικότητα που έρχεται μπορεί να είναι οδυνηρή. Όλοι θέλουμε τη θετική λύση του προβλήματος η οποία, σίγουρα, θα αφήσει σε όλους μικρότερα ή μεγαλύτερα τραύματα, αλλά δεν θα μας σκοτώσει. 

Όμως μέχρις ότου αυτή η λύση βρεθεί, η επίσχεση είναι μονόδρομος για να μην επιταχύνουμε και μεγαλώσουμε περισσότερο την υλική καταστροφή μας.

Οι ευθύνες της πολιτείας είναι τεράστιες και διαχρονικές.

Δεν κοιτάμε τι πράττουν οι άλλοι κλάδοι, πορευόμαστε με σύνεση και λογική και αγωνιζόμαστε σθεναρά για τα δίκαια των θέσεών μας, την προστασία των μονάδων μας, αλλά και την τιμή και υπόληψη ημών και των οικογενειών μας.

Εξ’ άλλου εάν ο διπλανός μας δειλιάσει και θέλει να «αυτοκτονήσει», εμείς έχουμε το θάρρος να πολεμήσουμε και να πέσουμε σαν ήρωες.

Να μην υπάρξει ούτε ένας δειλός ή ιδιοτελής ανάμεσα μας, γιατί μόνον έτσι κερδίζονται οι μάχες, όταν είμαστε όλοι μαζί.

Να θυμάστε πάντα το αρχαίο ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει».

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος    Βιοχημικός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ