2013-11-04 22:40:02
Φωτογραφία για Γιατί πρέπει να ακούτε μουσική όταν γυμνάζεστε
Το να ακούτε μουσική όταν γυμνάζεστε μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σας, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, στο ότι η μουσική μας αποσπά την προσοχή από την σωματική κόπωση, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε λιγότερο κουρασμένοι.

Δείτε έξι καλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ακούτε μουσική όταν γυμνάζεστε

1. Είναι μία καλή μέθοδος για να αποσπάτε την προσοχή σας

Έρευνα έχει δείξει ότι, όσοι αθλητές άκουγαν μουσική κατά την άσκηση, αντιλαμβανόντουσαν τη σωματική κόπωση σε μικρότερο βαθμό, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση κατά 15%.

2. Εντείνει την προσπάθεια

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2010, αθλητές ποδηλασίας που άκουγαν μουσική σε γρήγορο ρυθμό, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όσους άκουγαν πιο «αργή» μουσική.

3. Σας βάζει στο ανάλογο κλίμα


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλός μας συσχετίζει τη μουσική με συγκεκριμένες μνήμες του παρελθόντος. Σκεφτείτε για παράδειγμα, τι σας φέρνει στο μυαλό η μουσική από την ταινία Rocky.

4. Βοηθά να κρατάτε το ρυθμό

Ο ρυθμός της μουσικής ερεθίζει ένα συγκεκριμένο κέντρο του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την κίνηση, με αποτέλεσμα να προσαρμόζουμε τις κινήσεις μας, σύμφωνα με το ρυθμό.

5. Η μουσική σας φτιάχνει τη διάθεση

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν συμμετέχοντες σε μία έρευνα, η μουσική τους βοήθησε να ξεχάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούσαν, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ασκηθούν με μεγαλύτερη όρεξη.

6. Σας κάνει να θέλετε να κινηθείτε

Η μουσική επιδρά σε συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση. Αποτέλεσμα είναι να κινούμαστε, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, σύμφωνα με το ρυθμό.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ