2013-11-06 08:58:15
Φωτογραφία για O MΠΙΛ ΝΤΕ ΜΠΛΑΣΙΟ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (VIDEO)
Η εκλογική μάχη για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου στη Νέα Υόρκη τελείωσε πολύ νωρίς, με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Μπιλ Ντε Μπλάσιο να αναδεικνύεται μεγάλος νικητής, εξασφαλίζοντας μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, Τζο Λότα.

Άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών άφηναν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ανατροπής, ενώ οι πολιτικοί αναλυτές ήταν κάθετοι, εκτιμώντας ότι ο Ρεμπουπλικάνος Τζο Λότα δεν θα μπορούσε να αντλήσει ψηφοφόρους από εναλλακτικές "δεξαμενές", σε μια πόλη που, παραδοσιακά, ανήκει στους Δημοκρατικούς.  Έτσι, μετά τα exit polls, δεν πέρασαν παρά μόνο μερικά λεπτά προκειμένου να διαφανεί το αποτέλεσμα.  Στις 9:45, και με την διαφορά ήδη να ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μονάδες στα επίσημα αποτελέσματα, ο Τζο Λότα έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό του.

"Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας.  Παρόλα αυτά, η επιτυχία του και μόνο κερδίζει τον σεβασμό μου.  Προτρέπω τους Νεοϋορκέζους που με στήριξαν, όχι μόνο να συγχαρούν τον Μπιλ Ντε Μπλάσιο, αλλά και να του εκφράσουν την υποστήριξή μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λότα.


Στην αντίπερα όχθη, ο Ντε Μπλάσιο έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, καθώς γινόταν ο πρώτος Δημοκρατικός Δήμαρχος στη Νέα Υόρκη μετά από είκοσι χρόνια.  Στην ουσία, εξαργύρωσε την επιτυχία του στις δύσκολες εσωκομματικές εκλογές, όπου μέχρι τον Ιούλιο φάνταζε αουτσάιντερ, με δεδομένη την τότε δημοσκοπική υπεροχή της Κριστίν Κουήν.  Μετά την επικράτησή του τον Σεπτέμβριο, ήταν σχεδόν αδύνατο, πια, να μην φτάσει να πανηγυρίζει σήμερα.

"Η δουλειά μας, η δουλειά όλων μας, μόλις τώρα αρχίζει και δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για το έργο που μας περιμένει.  Σίγουρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε μια νύχτα.  Παρόλα αυτά όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης επέλεξαν έναν προοδευτικό δρόμο και, απόψε, θα τον ακολουθήσουμε όλοι μαζί", τόνισε ο Ντε Μπλάσιο.

C.ATHANASATOS

newgreektv

Οι Δημοκρατικοί κυριάρχησαν και στις υπόλοιπες βασικές θέσεις, καθώς Public Advocate (Συνήγορος του Πολίτη) στην θέση του Ντε Μπλάσιο εκλέγεται η Letitia James, ενώ ο Scott Stringer θα είναι ο νέος City Comptroller (Διοικητής Οικονομικών).

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ