2013-11-06 09:21:53
Φωτογραφία για ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Τα δυο βίντεο της φρίκης
Δύο συγκλονιστικά βίντεο από τα λεπτά της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

 Μ. ΨΑΡΑ - Λ. ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα zougla.gr προέρχεται από την κάμερα του κτιρίου της Χρυσής Αυγής, όπου καταγράφονται οι σοκαριστικές στιγμές των πυροβολισμών, αλλά και η εν ψυχρώ δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Στα καρέ του οπτικού υλικού που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ καταγράφεται η πορεία της μηχανής των δραστών, οι σωματότυποί τους και το περπάτημα του εκτελεστή, που μεταφέρει βαρύ σακίδιο στην πλάτη.

Βίντεο από τη στιγμή της εκτέλεσης στο Νέο... by allthewebnews

Οι εικόνες από το πρώτο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από τον δεύτερο όροφο, της κάμερας ασφαλείας στο κτίριο της λεωφόρου Ηρακλείου, μιλούν από μόνες τους. Τέσσερα άτομα στέκονται στην απέναντι γωνία από το κτίριο, στη συμβολή των οδών λεωφόρου Ηρακλείου και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Μιλάνε μεταξύ τους όταν κάτι ακούνε, που τους τραβάει την προσοχή.


1. Ο αδίστακτος εκτελεστής έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τα θύματα

3. Παρά τους πυροβολισμούς, ο Μ. Καπελώνης παραμένει στο σημείο

2. Πυροβολεί από μικρή απόσταση τον Γ. Φουντούλη, ο οποίος πέφτει στο έδαφος

4. Ο δράστης στρέφει το όπλο του στον Μ. Καπελώνη και τον πυροβολεί στον λαιμό

5. Σοκάρει η εικόνα του εν ψυχρώ πυροβολισμού στο κεφάλι του 22χρονου Μ. Καπελώνη σχεδόν εξ επαφής

6. Ο δράστης στρέφεται ξανά στον Γ. Φουντούλη και του δίνει τη χαριστική βολή

7. Ο δολοφόνος τρέπεται σε φυγή, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς και έναν τραυματία

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται στην οθόνη ο εκτελεστής, ο οποίος πυροβολεί. Η παρέα «σπάει» στα τρία. Ο ένας από τους συγκεντρωμένους φεύγει αριστερά. Eνας ακόμη, κατά πάσα πιθανότητα ο βαριά τραυματίας Α. Γέροντας, φεύγει προς τα πίσω τρέχοντας. Από τους δύο που απομένουν στο σημείο, ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης πέφτει με δύο σφαίρες στο έδαφος.

Την ίδια στιγμή, ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης στέκεται όρθιος δίπλα του, χωρίς να κάνει τίποτα παρά να γυρίσει το κεφάλι του προς την άλλη πλευρά. Με απόλυτη ψυχραιμία, ο δράστης στρέφει το όπλο του στο κεφάλι του και πυροβολεί δύο φορές. Οταν και ο 22χρονος πέφτει νεκρός, ο εκτελεστής πυροβολεί ξανά στο στήθος τον 27χρονο, δίνοντάς του τη χαριστική βολή.

H «ασπίδα»

Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος δράστης, που στέκεται σε απόσταση 1-2 μέτρων από τον εκτελεστή, λειτουργεί ως «ασπίδα προστασίας».

Μάλιστα, την ώρα που ο δολοφόνος πυροβολεί τους δύο νεαρούς, εκείνος φαίνεται να κοιτάζει προς τα πάνω και στρέφει το όπλο του προς το μέρος της κάμερας, χωρίς τελικά να το χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια, και οι δύο δράστες φεύγουν τρέχοντας από το σημείο.

Το βίντεο που δόθηκε τη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ προέρχεται από κάμερα που βρίσκεται ψηλότερα στο κτίριο της Χρυσής Αυγής και έχει πανοραμική εικόνα της λεωφόρου Ηρακλείου. Στο υλικό που διαρκεί συνολικά 47 δευτερόλεπτα καταγράφονται οι κινήσεις των δραστών από τη στιγμή που περνούν με τη μοτοσικλέτα μπροστά από τα γραφεία μέχρι τη στιγμή που διαφεύγουν τρέχοντας.

Οπως φαίνεται από την ανάλυση, οι αναβάτες προσπερνούν με μεγάλη ταχύτητα, διπλάσια από τα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα, χωρίς να κοιτάζουν προς τον στόχο τους. Εμφανίζονται ξανά 27 δευτερόλεπτα μετά. Ο εκτελεστής που φοράει άσπρο τζόκεϊ και είναι φορτωμένος με σακίδιο περνάει ακριβώς μπροστά από την καφετέρια. Ο δεύτερος, με μαύρο κράνος τρέχει πίσω του, προτάσσοντας το όπλο του, από την πλευρά της λεωφόρου.

Μ. ΨΑΡΑ - Λ. ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63914416
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ