2013-11-06 15:52:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Καταπέλτης η Εισαγγελέας για τον γιατρό που κατηγορείται ότι προκάλεσε θάνατο ασθενούς στην ΜΕΘ -
Να κηρυχθεί ένοχος της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας πρότεινε η Εισαγγελέας σε βάρος αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Ρίου. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την Δευτέρα, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Η Εισαγγελική λειτουργός του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών που εκδικάζει την υπόθεση θεωρεί επαρκή τα στοιχεία της ενοχής του κατηγορούμενου, στον οποίον μάλιστα απέδωσε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Υποστήριξε ότι με ψυχρότητα μείωσε την παροχή οξυγόνου σε ασθενή που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αποτέλεσμα εκείνος να πεθάνει.

Από την πλευρά του ο ιατρός υποστήριξε πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειοξε ιατρική αμέλεια. Ο ασθενής ήταν ο Βασίλης Κλωνής που είχε αποβιώσει το 2002.

Σε πρώτο βαθμό ο γιατρος είχε αθωωθεί με ψήφους 6-1 όμως έφεση κατά της απόφασης άσκησε ο Εισαγγελέας Γιώργος Μποροδήμος. Κατά το κατηγορητήριο ο γιατρός έδωσε εντολή σε νοσηλευτή να μειώσει την παροχή οξυγόνου από 8 λίτρα σε 3 λίτρα το λεπτό. Επίσης χορήγησε φάρμακο πενταθόλη με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν οι πνεύμονες του ασθενούς.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ