2013-11-06 15:56:04
Φωτογραφία για ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ : ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ!
Το 1980 στη Κοπεγχάγη ο Νίκος Σαργκάνης άρχισε τις πτήσεις του. Στον αγώνα με τη Δανία. Μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τον Ρομπέρτο; Μπορεί το «θαύμα» της χθεσινής του απόδοσης να είναι το κομβικό σημείο στη καριέρα του;

To... «φάντομ» έχει τη δική του λογική σε όλα αυτά:

«Ο Ρομπέρτο στον αγώνα με την Μπενφίκα έκανε το απόλυτο. Και δεν δέχτηκε γκολ και η ομάδα του πέτυχε μια ιστορική νίκη που πιθανότατα της δίνει τη πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Με άλλα λόγια τάκανε όλα. Η εμφάνιση συνδυάστηκε και με μια σειρά άλλων γεγονότων που τη κάνουν ιστορική. Κι αυτό μετράει. Υπάρχουν τερματοφύλακες που κάνουν εκπληκτικές επεμβάσεις, αλλά η ομάδα τους χάνει. Σε αυτούς μένει η καλή απόδοση, ο θαυμασμός, αλλά στην ομάδα τους δεν μένει τίποτα. Θα μπορούσε να είχε δεχτεί δύο γκολ, για παράδειγμα ο Ρομπέρτο από τη Μπενφίκα, χωρίς να έχει τη παραμικρή ευθύνη. Το κλίμα σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Γιαυτό λέω ότι έκανε το απόλυτο.»


- Τον επηρέασε το γεγονός ότι ήθελε να αποδείξει και κάποια πράγματα στη Μπενφίκα;

«Όχι. Αυτά δεν μετράνε. Δηλαδή εάν ήθελε να αποδείξει κάτι θα γινόταν καλύτερος. Κάθε τερματοφύλακας παίζει με την ίδια σοβαρότητα σε κάθε ματς. Κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει… χαλαρά. Να φάει δηλαδή γκολ και να πει: Δεν τρέχει τίποτα. Θα πιάσω το επόμενο.»

- Είχε κάποιο μειονέκτημα η χθεσινή του εμφάνιση;

«Όχι. Ακόμα και στο ψηλό παιχνίδι έξω από τη γραμμή που έχει κάποια δυσκολίες χθες ήταν άψογος. Συνήθως όταν βγαίνει από την εστία του δεν πιάνει τη μπάλα. Τη διώχνει με γροθιές. Χθες ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις την μπλόκαρε.»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ